Това коментира на фейсбук страницата си политологът Евгений Дайнов по

...
Това коментира на фейсбук страницата си политологът Евгений Дайнов по
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Днес е Прокопиев, утре сте вие драги

Това разяснява на фейсбук страницата си политологът Евгений Дайнов във връзка запора на имущество и компании на предприемача Иво Прокопиев от страна на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество /КОНПИ/.

“Когато нацистите пристигнаха за комунистите, аз мълчах; не бях болшевик.
Когато пристигнаха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
Когато пристигнаха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в синдикат.
Когато пристигнаха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
Когато пристигнаха за мен - към този момент нямаше кой да говори”, декларира още Дайнов.

Вчера самият пострадал Иво Прокопиев излезе със мнение, като съобщи, че Комисията за лишаване на нелегално добито имущество /КОНПИ/ жестоко погазва закона и обстоятелствата.

За желанията да се желае запор върху парцели на издателя на "Капитал " и "Дневник " поради противоречие на приходите и имуществото му се разбра наскоро от медийни изявления. Според информацията става въпрос за разлика от 14 млн. лв.. Очаква се през днешния ден от КОНПИ да дадат конференция в 12,00 часа в Българска телеграфна агенция.

Досега от КОНПИ твърдяха единствено, че законът разрешава да ревизира всички лица с повдигнати обвинявания, както и че "информацията, събрана в хода на инспекцията е класифицирана като служебна загадка ".

Прокопиев е обвинен дружно с Трайчо Трайков и Симеон Дянков за борсовата приватизация на миноритарния дял на страната в електроразпределителното сдружение ЕVN. Делото обаче беше върнато от съда на прокуратурата поради пропуски и се чака да влезе в Специализирания углавен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР