Това коментира на фейсбук страницата си Борислав Цеков от Института

...
Това коментира на фейсбук страницата си Борислав Цеков от Института
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Големи вълнения за двете лъвчета

Това разяснява на фейсбук страницата си Борислав Цеков от Института за съвременна политика.

Драматичен филантропичен проблем. Само се запитвам, по какъв начин пък никой от разчувстваните не трепна най-малко малко поради хилядите български дечица и самотни възрастни хора, които ще посрещнат следващата Коледа на студено и в оскъдност.

Не оказа помощ, не стачкува, не писа сърцераздирателни статуси. Или не е политкоректно да се хвърля светлина върху тъмната страна на капиталистическата реалност!? Но за лъвчетата са първи "хуманисти ". Лесничко е, безвредно, няма никой да ги разгласи за политически "неправилни ". Ценности...

Днес стана ясно, че двете лъвчета, родени в зоопарка в Разград, ще бъдат отглеждани във допустимо най-подходящите за тях условия. С това се ангажира министърът на околната среда и водите Нено Димов на среща при премиера Бойко Борисов с представители на фондациите "Четири лапи " и "Дивите животни ", оповестиха от държавната пресслужба.

Двете лъвчета Терез и Масуд бяха стъпкани преди три месеца от родителите си в зоопарка в Разград, само че оцеляха. Министър Димов е декларирал изрично, че лъвчетата няма да бъдат настанени в зоопарка в Пазарджик, както реши общинският съвет в Разград. Причината е, че пазарджишката зоологическа градина не разполага с подобаващи условия за развъждане на дребни лъвове. Ако се наложи, министърът може да пристъпи към конфискацията им в интерес на страната. На среща с представителите на фондациите в Министерство на околната среда и водите е контрактувано също да се приготвят промени в законодателството, даващи гаранции за отбрана на животните в сходни случаи.

Ще бъдат направени също поредност от полемики на локално равнище за активността на зоологическите градини. По-късно министър Димов се срещна с протестиращите в отбрана на лъвчетата жители и им заяви набелязаните ограничения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР