Това, което за момента може да се каже, че няма

...
Това, което за момента може да се каже, че няма
Коментари Харесай

Ще стигнат ли цените на горивата до 3 лева?

Това, което за момента може да се каже, че няма да забележим цена на горивата от 3 лева Възможното повишаване може да бъде същото като до момента – в рамките от 6 до 10 стотинки. Това съобщи Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация пред БиТиВи.

Той уточни, че всичко се ръководи от пазарните процеси по отношение на цената на горивата. В последните години не е имало лятно повишаване на цената на горивата, добави Бенчев.

По думите му повишението на цените на горивата много се е забавило, защото цената на суровия нефт поскъпнала отпреди няколко седмици.

Той посочи, че целият петролен отрасъл е сензитивен какво се случва на огромната геополитическа сцена. Това, което е видно от справките на Европейска комисия за цените на едро е, че в прилежащите страни в Румъния и Гърция е с към 20-22 стотинки повече за литър. Едно унищожаване на дерогацията ще изравни цените от това, което създава „ Лукойл “ и това, което има в другите страни, сподели Бенчев.

Той добави, че България без работеща рафинерия мъчно ще се оправи и ще настъпи много сериозна рецесия на доставките на горива у нас.

Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива е песимистичен, че нарастването на горивата може да е единствено от 6 до 10 стотинки, като е допустимо да има цени на дизеловото гориво над 2.80 лева Той увери, че няма никакъв проблем с доставките на горива. Горива има, само че интернационалната обстановка на пазара на горива е такава, че суровият нефт нараства, уточни Хаджидимитров.

Той означи, че продажбите приблизително за интервала са общоприети и няма оттегляне на клиенти поради идното повишаване на цената на горивата. В последните седмици цената на газа също е скочила с 20 стотинки. Природният газ ще се задържи на цена 1.20 лева до края на месец август.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР