Това, което видяхме днес сутринта в зала, видяхме и тук

...
Това, което видяхме днес сутринта в зала, видяхме и тук
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Новата коалиция пак в действие-скри Генчовска, за да не отговаря на въпроси

Това, което видяхме през днешния ден сутринта в зала, видяхме и тук на комисия. Сутринта беше провален кворумът, с цел да не може да бъде определен нов ръководител. Видяхме новата коалиция още веднъж в деяние. Не мога да схвана за какво министър Генчовска беше скрита, имайки поради, че тя е член на Министерски съвет. Това съобщи депутатът от Политическа партия Настимир Ананиев, откакто съвещанието на външна комисия, на което трябваше да бъде разисквано Френското предложение за РСМ, претърпя неуспех.

„ И ГЕРБ, и Движение за права и свободи споделиха: „ Искаме от Министерски съвет “. Имаме представител на комисията от Министерски съвет. Те отхвърлиха да бъде чута. Не видях какво завоюваха от криенето на Генчовска. Има доста въпроси по документите, на които тя би трябвало да отговори. И трябваше да отговори пред всички български жители, а не новата коалиция да я крие от отговорите, които би трябвало да се чуят, тъй като българският интерес би трябвало да бъде предпазен. Чухме от Борисов, че желае бързо събаряне на ветото за Македония. Аз нищо не чух за изискванията, които желаеме да влязат и защитят българския интерес. Трябва българските условия да бъдат предпазени, за което сме се преборили, само че новото болшинство има различен проект. Това беше бойкот “, акцентира той, представен от novini.bg.
Дискусията, която искахме да проведем и да бъде чута от всички жители по по този начин значимата ни тематика, не можа да се състои. Ще свикаме изключително съвещание, ще уточним тъкмо по кое време, с цел да бъде извършена тази полемика. Искахме да чуем мнението, разбора и професионалната осъществена работа досега от министър Генчовска и нейния екип. Искахме да чуем професионално показване на всички цели досега, които са по целия пакет. Имахме въпроси от механически темперамент, които не ни бяха обяснени “ съобщи от своя страна ръководителят на външна комисия Венцислава Любенова.

Христо Иванов от Демократична България изрази страдание и отчаяние, че външният министър в оставка Теодора Генчовска не дава отговор на въпроси. „ ГЕРБ, които по принцип настояват, че поддържат да се възползваме от предлагането на Френското председателство и да надградим, докъдето е допустимо, осуетиха. Беше доста значимо да забележим по какъв начин върви преговорният развой. Имаме един план. Да забележим по какъв начин той може да се усъвършенства. Да забележим какво мислят министър Генчовска и нейният екип, че може да се реализира като възстановяване “, сподели той.
Според него, в случай че изпуснем предлагането на Френското председателство за РСМ, това ще е национално изменничество. „ Искам да попитам ГЕРБ дали поддържат, тъй като желаят да намерим най-хубавото решение, или имитират поддръжка, надявайки се посредством процедурни ходове въобще да не може да се стигне до решение, тъй като ние носим отговорност за това да се възползваме от протегнатата от Франция ръка “, добави Иванов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР