Това, което трябва да направят хората с изтичащи зелени сертификати

...
Това, което трябва да направят хората с изтичащи зелени сертификати
Коментари Харесай

Адвокат Мария Шаркова: Проблем е, ако искаме бустерна доза, а няма такава

Това, което би трябвало да създадат хората с изтичащи зелени документи е да си слагат бустерната доза. След слагане на бустерна доза няма да има ограничаване на периода на зеления документ. Т ова съобщи юристът по здравно право Мария Шаркова пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ всички, които си слага бустерна доза ще имат годни документи за пътешестване в Европейски Съюз. Би било проблем, в случай че човек желае да си сложи бустерна доза и съответната страна не може да обезпечи такава, посочи юрист Шаркова.

Тя добави, че може да се пътува със ПСР документ или подобен за преболедуване. Няма да се трансформират условията за страната във връзка с издаването на документите. Другите страни в Европейски Съюз се отклоняват от разпоредбите на европейския документ що се отнася до разнообразни обекти или услуги , означи юрист Шаркова.

Според нея в изискванията на пандемия с тежко натоварване на здравната система, страната има задължението да обезпечи живота и здравето на популацията. Зеленият документ не може да лекува или ограничи разпространяването на вируса, само че е една мярка, която защищава от тежко боледуване и претоварване на здравната система.

Ваксинираните се заразяват по-рядко и популяризират в по-малка степен. Зеленият документ е една по-лека опция от локдауна и затварянето , разяснява Шаркова.
 Сертификатите на 93 хиляди имунизирани у нас към този момент са невалидни
Сертификатите на 93 хиляди имунизирани у нас към този момент са невалидни

Само за пътешестване в ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР