“Това, което трябва да е ясно, е че работата на

...
“Това, което трябва да е ясно, е че работата на
Коментари Харесай

Денков: Не можем да дадем системи за ПВО на Украйна, които биха оставили оголено небето над България

“Това, което би трябвало да е ясно, е че работата на президента Зеленски е да търси съответната военна помощ. Нормално е той да показа лист. Ние можем да предоставим единствено военна техника, която няма да заплаши нашата сигурност.


Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“България ще изпрати това, което военните в България са споделили, че няма да заплаши нашата сигурност ”, добави Денков и посочи, че военните си вършат информации какво е належащо, какво може да се освободи, както и какви са периодите за подмяна на амунициите.

“Със сигурност не можем да дадем системи за Противовъздушна отбрана, които биха оставили оголено небето над България ”, безапелационен е министър председателят.

Денков разяснява, че по време на срещата на президента Зеленски и на президента Радев се “видя конфликт на две напълно разнообразни показа за света “. Според него, след ВСВ целият мир се крепи на това да не се трансформират границите и тук Украйна има своите бранители. “Ако Украйна се отбрани и стане член на НАТО това значи, че възможна експанзия от изток от който и да било ще има буфер сред този агресор и Украйна. Това през днешния ден е българският народен интерес ”, безапелационен е той.

Премиерът изясни, че има обмяна на техническа информация. “Ние сме заинтригувани да си сътрудничим с Украйна освен в нуклеарната енергетика и въобще в развиването на енергийните системи, само че също по този начин и в развиване на други технологии, за какво не галактически технологии. България има дълготраен интерес да развива съдействието си с Украйна ”, разясни Денков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР