Това, което се видя днес е най-унизителното състояние на българския

...
Това, което се видя днес е най-унизителното състояние на българския
Коментари Харесай

Нинова: Борисов, Кириле, Христо, това ли ви е евроатлантизма и правовата държава – да налагате диктатура и пълзящ фашизъм?

„ Това, което се видя през днешния ден е най-унизителното положение на българския парламент, откогато той съществува. Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов – към вас се обръщаме: Това ли ви е евроатлантическия живот в България и европейски Парламент? Това са главните виновници да се случи, това което видяхте през днешния ден.  За нас това е налагане на тирания на болшинството, пълзящ фашизъм. Ние не можем да участваме в това – да влизаме вътре, да се бием като хулигани, да теглим микрофони, Българска социалистическа партия е сериозна партии “.
Това съобщи през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медии, в коридорите на Народното събрание, след случилото се в пленарна зала.
„ Погледнете обратно в годините ще видите, че Движение за права и свободи и националистите с такава реплика на конфликти постоянно се помпат едни други се подвигат едни други. Така подвигаха Волен Сидеров и имитираха опълчване, по този начин вършат и през днешния ден. Това, което прави „ Възраждане “ е реплика, тъй като в случай че желаеха в действителност да прекратят съвещанието или вземат присъединяване в дебата – можеха да се изкажат. Какво вършат вътре? Стоят пред трибуната, болшинството ги намачка, потегля си съвещанието, изричат се от място, взимат си решенията. Това не е същинска съпротива и блокаж – това е цирк “, уточни Нинова.
„ Това, уважаеми български жители, е илюзия за вас “, добави водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова бе безапелационна, че за Българска социалистическа партия огромният въпрос е диктатурата, която постанова болшинството и пълзящият фашизъм. „ Като почнем от паметника и свършим до това, което през днешния ден тук се случва. За 5 минути, без изявления за следващ път предадоха българския народен интерес със законопроектите, които гласоподаваха в региона на енергетиката. За 5 минути демонстрираха своята неплатежоспособност, непросветеност и продажба на българския народен интерес, като сами се отхвърлиха от таксата, която вкараха, тъй като нито могат да съберат тези пари от съветския газ, само че направиха по този начин, че Унгария да ни блокира за Шенген. И сами в този момент си вършат корекция на поправката, тъй като блокираха България по пътя към Шенген с глупавите си и изменнически решения по отношение на българския народен интерес “, уточни водачът на социалистите.
Корнелия Нинова бе безапелационна: „ Единственият излаз от това, което се случва тук е - оставка на това болшинство, което постанова тирания и фашизоидни способи на работа. За да се успокои  страната и да тръгне напред “.
В коментара пред медиите за Паметника на Съветската войска, тя съобщи: „ Обръщам внимание на нещо значимо, което Българска социалистическа партия твърдим от първия ден на варварските дейности по събарянето на паметника и което се потвърди на 14 декември. Разполагаме с документа – още тогава Министерството на културата се е произнесло, че това срутване е нелегално и неотложно би трябвало да бъде спряно. От нас, от обществото, от цяла България този документ е прикрит – на 14-ти, на 15-ти, на 16-ти продължава варварското рязане на паметника на Съветската войска “, съобщи Нинова.
По думите й отрязаните елементи от паметника още стоят там, долу на плочките, авансово е трябвало да се вземе позволение и се дефинира къде ще се реалокират. „ Нито позволение за рязането, нито позволение къде ще отидат – безусловно тъпчене на законите, дивотия и безчовечие е това, което се случи с Паметника на Съветската войска. Това е жестоко нарушение на законите, за това би трябвало някой да носи наказателна отговорност, тъй като в Наказателен кодекс съществува текст, съгласно който за заличаване на държавно имущество се носи наказателна отговорност. И ние няма да оставим това по този начин - сезирахме българската прокуратура, в случай че би трябвало, ще сигнализираме и интернационалните институции “, безапелационна бе Корнелия Нинова.
И още веднъж се обърна към сглобката: „ И отново ги запитвам тези евроатлантици: Борисов, Кириле, Христо - това ли ви е евроатлантизма, нали бяхте за правова страна, нали бяхте за господство на закона, нали за правосъдна промяна? Погазвате всички закони, всички подзаконови нормативни актове, газите Конституцията, закони и българския народ и единственият излаз е да си ходите. Защото всеки ден оставане става все по-лошо и по-лошо “, уточни водачът на Българска социалистическа партия.
В отговор на въпроси не медиите за спряното изявление на рпосланик Митрофанова по БНР Корнелия Нинова уточни: „ Международният резултат от спряното изявление в БНР чакаме, само че виждаме българският – хора с разнообразни политически цветове, Съюза на публицистите,  самостоятелни хора, хора на изкуството към този момент се изрекоха: Недопустимо е политик да се меси в свободата на медиите и то толкоз жестоко, цинично и показно. И ние изразихме тази позиция незабавно “, съобщи водачът на българските социалисти.
„ Българска социалистическа партия оставаме единствената опция на това, което виждате вътре. Казах към този момент - ние може да бъдем част от хулигански прояви, унижение на Парламента, налагане на тирания, не можем да бъдем част от това. Ние сме сериозна партия, с  парламентарен опит и отговорност към България. Не можем да допуснем да влезем вътре и допуснем да се бием “, уточни Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия бе безапелационна, че става дума за пълзящ фашизъм и налагане на тирания, методът по който се законодателства, насилието и натискът, с който се одобряват законите, неглижиране на медии, посегателство на независимост на слово, неглижиране на съпротива. „ Може ли Росен Желязков да откаже да даде отмора по искане на парламентарна група? Кой, устав, Росене, спазваш като ръководител на Народно събрание? Има ли закони и правилници в тази страна?, реагира тя.  
Българска социалистическа партия ще влезе за огромния бюджет в пленарна зала, стана ясно от думите й.
Пред медиите водачът на Българска социалистическа партия още веднъж акцентира: „ Позицията на Българска социалистическа партия за Конституцията остава непроменена – отвод от народен суверенитет посредством двойното поданство, посягане върху прокуратурата и преодоляване на прокурорската квота, става политическа прокуратура, която ще служи на политически ползи - нищо от това не можем да подкрепим “, съобщи Корнелия Нинова.
И прикани: „ Излезте и протестирайте, ето през днешния ден има митинг пред Народното събрание, пред Столична община, имаше митинг пред Паметника, обръщаме се към хората: Подкрепете ни, тъй като сме 23-ма, имаме потребност от поддръжка, с цел да създадем действителната смяна на това, което става в България “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР