Това, което се случва в момента в Русия и тези

...
Това, което се случва в момента в Русия и тези
Коментари Харесай

Политолог: Реална е опасността Путин да прибегне до оръжия за масово унищожение

Това, което се случва сега в Русия и тези дейности на съветския президент потвърждават, че спора в Украйна е война, а не специфична интервенция, както я наричаше Путин първоначално. Когато става дума за война, влизат избрани правила за водене на война – те са в действие от момента на оповестяване на война. Това значи, че на един по-късен стадий страната, която е водила война, може да бъде подведена под отговорност по силата на интернационалното право, че не е спазила тези правила. Те регламентират човешките права и човешкото достолепие.

Това съобщи в изявление пред БГНЕС доцент доктор Искрен Иванов, политолог и учител в Софийски университет „ Св. Климент Охридски ”.

Иванов изясни, че събитията в Буча и Изюм са посочили, че Русия на няколко пъти по силата на интернационалното право е направила закононарушения против човечеството. „ Ако в действителност тази частична готовност е тълкувана като война, то това значи, че Русия може да бъде държана на по-късен стадий виновна за военни закононарушения “, сподели той.

Политологът означи, че проектите на Путин и неговите съветници коренно са се объркали, тъй като са мислили, че в границите на две седмици е можело да овладеят цяла Украйна, само че в следствие това се е оказало погрешно. „ С помощта на Запада, Украйна предприе контраатака, която заплашваше териториите, които са под съветски надзор. След като проектите на Русия се объркаха, стигнахме до сегашната обстановка “, безапелационен е той. Оттук нататък напълно действителна остава заплахата Путин да прибегне до оръжия за всеобщо заличаване. „ Ние видяхме от речта му, че той непосредствено упреква Запада за всичко, и по-конкретно Съединени американски щати, и на няколко пъти сподели, че не блъфира, и че Русия ще се пази по метод, по който откри за добре “, изясни Иванов.

Светът е една стъпка по-близо до трета международна война. „ Оттук нататък от Русия зависи по какъв метод ще работи, чакам до 2-3 дни да стане ясно какви спомагателни стъпки ще бъдат подхванати след частичната готовност, по какъв начин ще се разпрострат бойните дейности, само че тази частична готовност свидетелства за това, че Русия изчерпва стратегическите си решения и за нея най-важното е да завоюва тази война, тъй като другояче е допустимо да се стигне до последствия, които дефинитивно да подкопаят нейния престиж като велика мощ и като районна мощ “, уточни той.

Политологът изясни, че ходът на съветския президент не е ход на обезсърчение, а ход на непреклонност. “Самият факт, че той продължава да бъде толкоз непреклонен в дейностите си, че продължава да бъде толкоз неотстъпчив, значи, че той е подготвен да заложи на всевъзможен вид, в това число и на най-радикалните дейности “, сподели той. Това демонстрира опитът на Русия да покаже на Запада, че няма да одобри загуба.

Политологът вижда три сюжета, на които можем да сме очевидци оттук насетне: първият е Русия да загуби преимуществото си - заради обстоятелството, че е допустимо Америка да достави Украйна с оръжия и това да разреши на Украйна да предприеме нова контраатака. " При втория сюжети в случай че се стигне до продължителни военни дейности, Москва може да прибегне до потребление на оръжия за всеобщо заличаване - не е наложително това да става с тактически нуклеарни оръжия, на тази стадий Путин може да е подготвен да го направи, само че военните не са ", безапелационен е той. Третият сюжет по-скоро обгръща хората в Русия - осъзнаване на хората, че този режим на ръководство е по-скоро рисков. Политологът обаче счита, че този вид е малко евентуален, тъй като хората в Русия нямат гражданско общество, те нямат просвета на протестиране, а и също така Путин се е погрижил обкръжението му да се състои от хора, които са му правилни и не биха подхванали дейности против него.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР