Това, което се случва в Европа според мен е трета

...
Това, което се случва в Европа според мен е трета
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Тряба да сме сериозно подготвени за новия щам


Това, което се случва в Европа съгласно мен е трета вълна. Това е в Нидерландия, Франция, Англия, Испания. Не са малко възходящите случаи, това, че сме оазис сега, не би трябвало да ни притъпява вниманието, би трябвало да сме съществено готови. За това предизвести пред БиТиВи проф. Асен Балтов, шеф на „ Пирогов “. Той добави, че към момента не е публично доказано, че в България новата вариация циркулира, само че има съществени подозрения, че е засечен у пациенти още преди два месеца.

Казваме тези неща не с цел да плашим хората. Говорим за една доста по-заразна трансформация на вируса. Този вариант е доста по-агресивен, навлизайки ще измести по-слабия вариант и повече хора ще бъде инфектирани, посочи професорът.

В Пирогов сме подготвени, тези 450 кревати, които бяха разкрити, са подготвени още веднъж да бъдат включени за пациенти с ковид. Около 25% са болните в лечебното заведение, които са с ковид. В момента се грижим за 18 пациенти в интензивно поделение и 100 със средно-тежка форма на COVID-19. Осем души от апаратно дишане успяхме да ги върнем към естествен метод на живот, сподели още Балтов.

Смятаме, че в никакъв случаи не би трябвало да се разпускат ограниченията, безапелационен бе той.

Във връзка с паниките на бизнеса, проф. Балтов съобщи, че би трябвало да се мисли рационално.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР