Това, което се случва с се извършва по линия на

...
Това, което се случва с се извършва по линия на
Коментари Харесай

Христофор Караджов: За лицата попаднали в списъците по закона Магнитски, измъкването е много трудно

„ Това, което се случва с се прави по линия на Службата за надзор на задгранични активи на Министерство на финансите в Съединени американски щати, има и съответният законов ред за оборване на включването им в този лист, тъй че те в случай че в действителност разполагат с юристи в Съединени американски щати, напълно умерено във Вашингтон “ разяснява пред БНР Христофор  Караджов, учител в Калифорнийския университет.

„ По принцип Службата за надзор на задгранични активи постанова съответни наказания на съответни хора, компании, активи, могат да се спрат самолети, кораби и така нататък Има към 15- 16 хиляди обособени детайла в листата към днешна дата с съответни имена на хора и компании от целия свят. Те могат да дойдат по линия на закона Магнитски, само че и по други линии – по терористична или друга “, разясни още в " Преди всички " Караджов.

„ Въпросът, че един път попаднал в тези описи, измъкването е доста мъчно и тече през дълги юридически процедури " , сподели Караджов.

" Това, което се случи с нашите олигарси и държавни чиновници би трябвало да се преглежда в подтекста на изявление на президента на Съединените щати Джо Байдън , той инструктира Федералното държавно управление да извигне антикорупционните ограничения в централен детайл на външната политика на Съединени американски щати и националната им сигурност ", сподели Караджов.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР