Това, което се случва, е напълно очаквано. То не е

...
Това, което се случва, е напълно очаквано. То не е
Коментари Харесай

Жужо: Младите нямат характер за чужбина

„ Това, което се случва, е изцяло предстоящо. То не е занапред, то е от много време. Проблемите са доста и са навързани. Имайки поради огромния брой чужденци, които са некачествени, които навлизат по тимовете с някаква друга цел ли, и аз не знам защо, се лишава опцията българските млади момчета да порастват и виждаме следствията какви са – неприятни резултати. Всички недоволстваме, желаеме националният тим да върви, както и българският футбол, само че към този момент сме навлезли в тази задънена улица и не виждам по какъв начин ще излезем от нея. Класирането сякаш на някакъв огромен конгрес няма да се случи в скоро време “, показа легендата на Славия и българския футбол Андрей Желязков.

Бившият нападател, който има 54 мача и 14 гола с екипа на България, разяснява сегашната обстановка в националния тим.

Относно производството на гении в българския футбол, Желязков съобщи: „ Една от аргументите е тази – няма по какъв начин да произвеждаме футболисти, когато не им даваме опция да се изявяват. Отнемаме им тази опция за сметка на по-слаби чужденци, които вкарваме. Не виждам в скоро време по какъв начин може да се оправим, а и самите тези, които като млади излизат в чужбина, сякаш множеството от тях са безхарактерни, без да наскърбявам никого. Талантливи са, 16-17-18-годишни, надарени са и се показват добре при юношеските и младежките национали. Отиват в чужбина, стоят 6 месеца – година и се прибират. Това е въпрос на нрав – не искаш да се изявиш там. Във всички случаи е най-добре човек да се изяви в европейските шампионати, а 95 на 100 от тях се прибраха. Не е елементарно, само че в случай че си решил да ставаш футболист, би трябвало да си следваш задачите до дъно, а не при най-малката компликация да се прибереш тук в България, където е по-лесничко “.

„ Аз младежите ги гледах, когато бихме Израел. Айде, Израел ги победихме с игра, само че с Германия не бяхме боксова круша, както би споделил някой. Това ме навежда на мисълта, че имаме положителни млади играчи, само че развиването им стопира там някъде. Както в този момент младежкият тим, който за мен се показва доста добре. За мен загубихме злополучно мача с Германия, да не приказваме за самостоятелни неточности. Младите ни играчи би трябвало да се замислят – като имат тази опция да излязат в чужбина, дали желаят да вървят нагоре, или желаят небрежно да се приберат тук и да карат по лесния метод “, проучва развиването на младежкия народен тим той пред dsport.

Желязков показа усещанията си от шампионата през този сезон: „ Действително е оспорвано, много от тимовете поизградиха положителни сформира, имат положителни треньори. Естествено, всички още веднъж чакат Лудогорец още веднъж да стане първенец. Аз мисля, че тази година ще е много мъчно, имайки поради, че няма да се борят с един съперник, а съперниците за първите места са 5-6 тима. Едни ще желаят да вземат участие в шампионатите, на други апетитите им към този момент са много огромни, други считат, че е извънредно време да завоюват шампионската купа, в което няма нищо неприятно. Затова шампионатът ще бъде забавен до последния кръг, както беше и предходната година. Тогава бяха единствено Лудогорец и ЦСКА, до момента в който в този момент ще се намесят още тимове, което е добре за провеждането на шампионата “.

„ То е ясно кои са – Локо Пловдив, Черно море, Левски. Мисля, че Левски няма да се съобщи в никакъв случай, най-малко до момента в който има опция. Това не са малко тимове, 5 тима са, нали по този начин “, конкретизира Желязков, който в предишното бе шеф в Левски, Локомотив Пловдив и Локомотив София.

„ Има такива играчи, само че те не са непрекъснати. Аз няма да загатвам имена, те не са непрекъснати. Ако си тръгнал по пътя да ставаш футболист в името на всичко. Да ставаш, само че и да имаш гений, не може от всеки да стане футболист или доктор, би трябвало да се преследваш задачите до дъно. Като че ли при тях има съмнение. Представят се в мач-два добре, на доста високо равнище, по-късно 4-5 мача ги няма. Това опира до нрав, до предпочитание. Ние знаем предходните ни огромни играчи от Щатите 94, какъв хъс и заряд имаше в тях. Сигурно помните, Емо, Ицо, Лечков, да не пропусна някого, Краси Балъков. Те просто горяха на терена и не се предаваха, по тази причина успяхме да стигнем до такава степен. В момента нямаме чак такова качество играчи, което може да ги приближи, само че най-малко би трябвало да се опитат “, сподели Жужо за изпъкващите млади играчи в шампионата.

„ Футболът е тръпка, няма по какъв начин да премине. Ходя по стадионите, виждам мачове. Спокойно, за разлика от това, когато си началник и трепериш непрекъснато. Днес ще вървя да виждам младежите с Косово, уповавам се да победим. Има много надарени момчета от тях, нека им е влезнало в главата, че би трябвало да вървят нагоре и да стават все по-добри. В националния тим – треньора, че го подлагаме на критика, подлагаме на критика го, аз не го пазя, не съм му юрист. Човекът желае да научи тима да играе футбол, само че съгласно мен има една неточност при него – няма нужните играчи за това. Предполагам, че към този момент го е схванал това, само че към този момент е късно. В момента националният тим може да печели мачове, това е моето виждане, в случай че играе футбол по този начин, както победихме преди 3-4 години Холандия и Швеция тук, когато създадем играчи като тези огромните, които бяха, тогава може да играем футбол, да побеждаваме и да печелим точки “, описа Желязков за себе си и приключи разбора си на националния тим.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР