Това, което се казва - не мога да ги дефинирам

...
Това, което се казва - не мога да ги дефинирам
Коментари Харесай

Николов за обвинението от прокуратурата: Там се казват се глупости

„ Това, което се споделя - не мога да ги определям в правна форма, само че в човешка форма са нелепости ”. Това сподели в „ Здравей, България ” някогашният министър на енергетиката в кабинета „ Петков ” Александър Николов, на който в сряда бяха повдигнати обвинявания от прокуратурата.

Обвинени бяха и един от неговите заместници, както и някогашният началник на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов. Причината - нанесени вреди на държавния газов снабдител в размер над 88 млн. лева Тримата са с мярка за неотклонение - " подписка ".

Николов е безапелационен, че при започване на войната българският консуматор е плащал най-евтин газ, „ макар че потреблението в България зависеше над 90% от „ Газпромекспорт ” и това беше целеустремено направено от предишни държавни управления ”.

„ Ако можеше да е по-евтино количеството, което е закупувано тогава, по какъв начин по този начин България в цяла Европа плащаше най-евтиния природен газ ”, попита Николов като прикани да бъдат прегледани търговите и комерсиалните процедури. „ Ако „ МЕД Енерджи ” са правили нещо, което е неправилно, за какво и все още доставят на „ Булгаргаз ”? Благодарение на несъответстващото държание през последните няколко месеца, в действителност се случва по този начин, че търговци като „ МЕД ” и освен, печелят пазарен дял в България. Те го печелят за сметка на „ Булгаргаз ”, уточни още ексминистърът.

По думите на Николов обвиняването против него е било повдигнато, без да са направени всички материали по делото. „ Ясно е за какво става – влиза се в предизборна акция ”, счита той. Бившият енергиен министър разгласи, че избира да има проблеми с прокуратурата, само че да знае, че в предишното си е приключил работата и не е ощетил страната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР