Това, което се канят да направят с общините, е абсурдно,

...
Това, което се канят да направят с общините, е абсурдно,
Коментари Харесай

Нинова: Надминаха и Борисов - той раздаваше пари от джипката, днешните вкарват кражбата в закон

„ Това, което се канят да създадат с общините, е неуместно, дъно, посягане върху милиони българи “, съобщи пред медиите в коридорите на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя напомни хронологията: „ Вчера на обяд Министерството на финансите изпраща писмо до всички кметове до вечерта да си предадат плановете, които да се включат в бюджета. Първо, в никакъв случай в бюджет не са се включвали изчерпателно изброени планове, тъй като, включени един път, това значи край - това са плановете. И всички други общини увисват, т.е. всички хора, живеещи в общините остават без комунални услуги, без вода, ремонт на улици и т.н “, акцентира Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че точно поради този извънредно значим за всеки български жител въпрос социалистите са поискали финансовият министър Асен Василев да пристигна на чуване в Народното събрание още през днешния ден. „ Виждате, крият го, не желае да пристигна “, добави тя.

Корнелия Нинова бе безапелационна, че Българска социалистическа партия ще направи всичко по силите си, и с кметове, и с други партии, взели участие в локалните избори и които имат свои представители в локалната власт – това да не се допусне.

„ Превръщаме се в страната на „ оня лист “. Така беше по Плана за възобновяване и резистентност, в този момент е по този начин и по бюджета - всичко вземат решение единствено по „ оня лист “, само че техния лист, а не листата и потребностите на българските жители “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

По думите на Нинова има кметове, които не са получили това писмо – да вземем за пример, кметове на Българска социалистическа партия от Североизтока, които сега се борят с следствията от бурята. „ Други сега си образуват екипи, нямат още ръководители на Общински препоръки. Трети са заварили празни бюра – всичко от гербаджийските кметове преди тях е изтрито и махнато. Няма на какво да стъпят. И ръководещите употребяват този празен ход и безпорядък, с цел да си прокарат верния лист с верните общини за верните компании. Поредната кражба от бюджета за избрания лист “, съобщи Корнелия Нинова и напомни, че включването в бюджета на конкретика за общини и планове е било по предложение на ГЕРБ.

„ Надминаха и Борисов – той ги раздаваше тези пари с разпореждане на Министерски съвет и от прозореца на джипката. Тези през днешния ден желаят да узаконят тази кражба в Закон за бюджета “, заключи водачът на Българска социалистическа партия.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР