Това, което попречи в разговорите с ГЕРБ за бюджета, е

...
Това, което попречи в разговорите с ГЕРБ за бюджета, е
Коментари Харесай

Ирена Атанасова: Това, което попречи в разговорите с ГЕРБ за бюджета, е отстъплението от заявените позиции за социалните мерки на бюджета

Това, което попречи в диалозите с ГЕРБ за бюджета, е отстъплението от декларираните позиции за обществените ограничения на бюджета. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус " Ирена Атанасова, народен представител от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " от 48-то Народно заседание.

" Както знаете, главния ни жалон във всички наши диалози и във всички наши политики било то, когато участваме в ръководството или когато сме съпротива,е обществената политика. Основното, което попречи в тези диалози е отстъплението от декларираните позиции на политическа партия ГЕРБ, защото ден преди този момент господин Борисов съобщи, че те ще поддържат предлагането за обществени ограничения на Българска социалистическа партия, дори той сподели " И аз ще договарям с Нинова ". Да, само че през вчерашния ден на разговорите по бюджета, за което ние сме поканили всички парламентарно показани партии, позицията им беше радикално друга. Те споделих, че няма да поддържат обществените политики на Българска социалистическа партия, които ние предлагаме в бюджета, оставяйки старите, тъй като това ще наруши фискалния баланс. За нас това е главното и няма по какъв начин да се разберем за останалото ".

Депутатът от Българска социалистическа партия изясни действията на ГЕРБ с това, че сега няма партия, която да не поддържа популистки обществените ограничения. 

" Ние не сме сюрпризирани. Това не е за първи път. В обществено им пространство ръководителят им Борисов декларира едно, а на процедура по-късно и в зала, и в разговорите се случва друго. Обяснявам си го по този начин, сега няма партия, която популистки да не поддържа обществените ограничения. Тъй като януари 2023, не е януари 2022 и няма по какъв начин ние да не подкрепим младежите, възрастните, стопанската система.

Инфлацията е много по-висока, в сравнение с януари 2022 година. Цените летят нагоре, предстои нов отоплителен сезон, нови цени, които още не сме усетили, цени на дърва. Всичко лети нагоре. В тази обстановка политическите партии, с цел да се харесат на всеобщия българин, приказват, че ще поддържат всевъзможни обществени ограничения, само че като се стигне до съответни диалози, се оказва, че това не е по този начин.

Единствената партия, която е поредна в това отношение и доказахме, че ние от тези ограничения няма да отстъпим, защото обстановката в страната с оцеляването на хората в зимния интервал не е лека. Ние, като хора, които са излъчени, с цел да мислят за всички, които са ги избрали, би трябвало да реализираме това единодушие. За мен това е лицемерно държание и не дава отговор на заявяваното в общественото пространство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР