Това, което очаквахме от изпълнителната власт не се случва. Много

...
Това, което очаквахме от изпълнителната власт не се случва. Много
Коментари Харесай

Румен Христов: Пеевски се наложи като незаобиколим фактор не само в ДПС, но и като цяло

Това, което чакахме от изпълнителната власт не се случва. Много браншове търпят сериозна рецензия и от тази позиция ние споделяме, че в случай че поддържаме това ръководство, ние носим отговорност и поносим вреди. Това сподели зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Христов пред NOVA NEWS.

Не чакам промяна на министри до февруари, само че около ротацията е допустимо да има предпочитание за промяна за тези, които са се провалили ”, сподели Христов. Той не уточни съответни имена.

Конфигурацията в сегашния миг не е неприятна, счита Христов, и добави, че получават поддръжка и от Движение за права и свободи. „ Само че от ПП-ДБ считат, че са богоизбрани и че всички решения би трябвало да ги вземат независимо. Не се знае до по кое време бихме могли да стискаме зъби и да поносим. Предполагам, че сътрудниците от Движение за права и свободи също ”, добави той.

 

Служебно държавно управление не е преференциално за България, огромните цели Шенген и еврозоната могат още веднъж да бъдат отсрочени, добави Христов.

От ГЕРБ-СДС желаеме заделените 1 милиарда лева за планове да бъдат обезпечени там, където е належащо, сподели той. За нас този бюджетен недостиг от 3% е недопустим, ние се стремим към уравновесен или необятно уравновесен бюджет в границите на 0 или 1%, бе безапелационен политикът.

„ Ние научаваме от медиите какво ще бъде данъчното законодателство за идната година. Не добра процедура да приемаш данъчни закони в отсъствието на премиера и вицепремиера. Когато те бяха в Израел, съвещанието се водеше от финансовия министър и одобриха това, което той си беше решил ”, съобщи Христов.

Делян Пеевски се наложи последните две години като незаобиколим фактор освен в Движение за права и свободи, само че и в страната като цяло.

Христов сподели, че в този момент не може да се одобри дерогацията. „ Те не престават да си купуват единствено съветски нефт и не вършат никакви опити да закупят нефт друг от съветския ”, съобщи той. Политикът уточни, че ще поддържа тридневната дерогация.

Вили Лилков откъсна гласове от ГЕРБ-СДС, не толкоз от ПП-ДБ каквато беше неговата концепция, по този начин разяснява политикът изборите за кмет на София. По негови думи това не е бил избор на десните хора и по тази причина доста гласоподаватели са избрали да не гласоподават. По негови думи гласоподаватели на ГЕРБ-СДС са подкрепили Ваня Григорова поради Държавна сигурност.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР