Това, което ни се предлага, е странно - вторият предлага

...
Това, което ни се предлага, е странно - вторият предлага
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Най-важно за страната е да има правителство с работещ парламент

Това, което ни се предлага, е необичайно - вторият предлага на първия да го поддържа и по-късно да работи в Народното събрание като съпротива. Офертата е: подкрепете ни, а след това си изпълнявайте функционалността на съпротива в Народното събрание. Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ-СДС Томислав Дончев в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Най-важно за страната по думите му е да има държавно управление с работещ парламент, тъй като той има да прави работа. „ Задачата тук е да се откри вероятната и вярната политическа технология това да се случи. Шести път избори е невиждан опит, който не знаем до какво ще докара ", добави Дончев.

За да се стигне до единодушие, би трябвало да има воля и от двете страни, акцентира заместник-председателят на ГЕРБ. Нужни са и взаимни отстъпки. „ Направихме нужните взаимни отстъпки, казахме: добре, може да оттеглим лицата от първия ред. Не слагаме въпросът водачът на най-голямата политическа мощ да бъде министър председател, само че компромисите би трябвало да са двустранни. Това, което беше препоръчано, не е допустима политическа технология. Това е унизително за първия, това предложение е надменно има корупционен привкус - 2 милиарда лв., които една парламентарна комисия да си ги разпределя и да я ръководим ние. Едно такова предложение е противоконституционно ", счита Томислав Дончев.

Според него обстановката е динамична и доста постоянно в годините обратно се е виждало по какъв начин здравият разсъдък надвива. Възможните сюжети съгласно него са два. „ Първи вид е да има представители от двете политически сили, специалисти. Процесът има три стъпки - обща законодателна стратегия, минимално, най-добре оптимално единодушие във връзка с управническа стратегия и единодушие във връзка с екип. Друго - сядаме довършваме диалога по цели и стратегия, след това се опитваме да селектираме тим от специалисти, персони, на които дружно имаме доверие ", сподели той.

Няма напрежение във връзка с законодателната стратегия, съобщи Томислав Дончев.

Най-добрият вид е бюджетът да бъде импортиран от титулярно държавно управление с дълъг небосвод. „ Ако подобен вид се окаже неосъществим, ние не може да оставим страната без бюджет. Има заплаха, в случай че се окажем в предизборна обстановка, той да се трансформира в сцена, където да се развихри политическият популизъм, само че бюджет би трябвало да има ", акцентира той.

Според него в бюджета има запаси, само че с тях няма по какъв начин той да бъде редуциран до 3% недостиг.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР