Това, което наблюдавахме в бюджетна комисия, показа една голяма управленска

...
Това, което наблюдавахме в бюджетна комисия, показа една голяма управленска
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Възраждане на няколко пъти подкрепи ГЕРБ при обсъждането на бюджета в комисия

„ Това, което наблюдавахме в бюджетна комисия, сподели една огромна управническа покруса. Имаме ръководеща коалиция, което сякаш не е коалиция, а е „ сглобка “. То не е и „ сглобка “, защото двете публични страни на тази „ сглобка “ – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, се бяха хванали за гушите и се търкаляха на пода в бюджетна комисия, с цел да си вземат решение проблемите не на теоретична или приложна основа, а за завоюване на властови позиции и на радикално противоположни отзиви по основни въпроси “.

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев.


Той добави: „ Получи се по този начин, че везните се накланяха постоянно с същинския ръководещ – това е Движение за права и свободи, което ги наблюдаваше с известно надменност и решаваше кого и по какъв начин да поддържа, в множеството случаи подкрепяха ГЕРБ. Освен това сътрудниците от „ Възраждане “ се намесиха много пъти в интерес на ГЕРБ “, изясни той.


Социалистът уточни, че картината, на която всички са станали очевидци, е много нерадостна и заключи: „ Българите да знаят, че изобщо не ги ръководят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, а ги ръководят други сили, които публично не са в „ сглобката “. „ Сглобката “ е отворена, решенията се вземат незнайно по какъв начин по коридорите. След като загубихме 11 часа и половина и не могат да се схванат сякаш ръководещите, през вчерашния ден са се събирали водачите на „ сглобката “, с цел да вземат решение въпроса, да си стискат ръцете и да стигат до заключението, че игричките са завършили и щели да гласоподават бюджета “, изясни проф. Гечев.


„ Изводът е доста печален – че няма несъмнено ръководство, че двете елементи на сглобката играят една против друга и че в действителност решенията се вземат отвън сглобката “, сподели проф. Гечев и означи, че освен през вчерашния ден – основните решения в Народното събрание не за пръв път, пред кулисите и зад кулисите – се диктуват от основния състезател, а точно Движение за права и свободи: „ Така са си наредили картите, че сътрудниците от Движение за права и свободи се възползват и в действителност ръководят процесите “.


По отношение на бюджета, проф. Гечев разяснява: „ В бюджетна комисия всички рационални оферти, които направихме от Българска социалистическа партия, бяха отхвърлени, с изключение на тези, които са преписани. Излиза по този начин, че Българска социалистическа партия в деловодството записва свои оферти и няколко часа по-късно, изключително от ГЕРБ-СДС, само че и от Политическа партия, преписват нашите оферти и ги внасят от тяхно име – или с вреди, или с дребна разлика “, уточни социалистът и даде образец, че по този начин се е случило с предложенията на социалистите за покачване на възнагражденията на чиновниците в Национален осигурителен институт.


По неговите думи, присвояването на предложенията на Българска социалистическа партия от другите партии, евентуално цели те „ да се бият в гърдите при идните избори “. Гечев прикани това да не се прави по егоистични политически подбуди и предизборно, а да се прави в полза на хората: „ Ако създадем живота на работещите млади фамилии с деца по-добър, в случай че създадем изискванията за бизнеса по-добър, в случай че подтикваме най-хубавите български възпитаници и университети, няма значение кой ги подтиква – значимото е да има позитивен резултат “, сподели проф. Гечев.


„ Ние предложихме преструктуриране на разноските, незначителни промени в приходите, защото в действителност приходната част на бюджета е под огромно напрежение. Щеше да се получи по този начин, че бюджетният недостиг да се усили единствено с 0,6% от %. Но сглобката и фактическите ръководещи не одобриха нашето предложение, което щеше да направи живота на младите работещи фамилии, на българските учени, на пенсионерите по-добър “, уточни националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.


Той сподели, че през вчерашния ден Българска социалистическа партия разгласи събирането на 208 хиляди подписа за осъществяване на референдум срещу въвеждането на джендър идеологията в българската просветителна система: „ Българска социалистическа партия постоянно сме подкрепяли стабилността на българското семейство. Ние сме безапелационни, че не трябва да се бърка в душите на нашите деца, когато навършат 18 години те са свободни да вземат каквито желаят решения. Не пипайте българските деца, оставете техните родители да ги възпитават. Нека оставим въпроса за българското семейство и деца на българските закони, обичаи и православие “, прикани проф. Румен Гечев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР