Това, което искаме като администрация да направим, е да има

...
Това, което искаме като администрация да направим, е да има
Коментари Харесай

Васил Терзиев иска в София да има улици с имената на Алексей Навални и Кристиян Таков

Това, което желаеме като администрация да създадем, е да има улица на името на Алексей Навални и улица на името на Кристиян Таков, съобщи столичният кмет Васил Терзиев на брифинг в Столичния общински съвет (СОС), съобщи Българска телеграфна агенция. Той сподели, че тематиката за имената на улиците в София би трябвало бъде обсъждана, само че не е в този момент моментът за това. Трябва да поставим една по-добра основа за развиването на града и чак по-късно да преминем към идеологически тематики, по които постоянно ще има разнообразни отзиви, разяснява Терзиев.

По мотив избора на ръководители на комисии, което би трябвало да се случи през днешния ден в СОС, Терзиев сподели, че не е обикновено най-голямата политическа мощ в Общинския съвет, която има 23-ма общински съветници, да има ръководители на две комисии, които нямат изключително отношение към огромните проблеми на столицата. Терзиев сподели, че се е надявал да види систематизиране на председателските места, което да има някаква политическа логичност. " Има по-важни комисии, има и не чак толкоз значими и там да бъде разпределено въз основата на тежестта на всяка една от политическите обединения ", уточни столичният кмет.

По мотив на честванията на Деня на бранителите на отечеството Терзиев сподели, че, " в случай че някой желае да стачкува, дано иде пред външно министерство ". Той заяви, че от Министерството на външните работи (МВнР) са му изпратили нота с молба " за осъществяване на съответните дейности по подготвеност ". По думите на кмета тези дейности се показват в това да бъде обезпечено безвредно протичане на проявата. Кметът акцентира, че той не може да позволи или забрани митинга. Забранихме Луковмарш, само че там е друго, има разнообразни процедури, когато се провежда протест, шествие и други, сподели столичният кмет. Моята позиция съм я заявявал неведнъж за това къде е Русия и къде е Украйна и че ние би трябвало да бъдем от вярната страна на историята, сподели кметът.

Васил Терзиев разяснява и анулацията на изключителната точка, включена в дневния ред на днешното съвещание на СОС по отношение на присъединяване на районните администрации на Столична община като водещи сътрудници по планове по Процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – стадий II “. Терзиев сподели, че се чака СОС да утвърди провеждането на изключително съвещание на 27 февруари, на което отчетът да бъде прегледан.

Относно напрежението към кмета на регион " Илинден " Емил Бранчевски, Васил Терзиев сподели, че би трябвало да му се даде късмет " да оправи нещата, от които са недоволни хората ". Ако той не успее да отговори на упованията на хората, ще обсъдим какво следва, уточни Терзиев. " Дори да си смъква доверието, това не може да промени дали той е кмет или не. Не съм се чувал с него, имам си задоволително проблеми и провокации ", добави столичният кмет.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР