Това, което ГЕРБ-СДС направиха, е в правилна посока, коментира по

...
Това, което ГЕРБ-СДС направиха, е в правилна посока, коментира по
Коментари Харесай

Ти да видиш! Кънчо хвали ГЕРБ: Поеха правилната посока! ПП ги чака неприятна изненада на изборите

Това, което ГЕРБ-СДС направиха, е в вярна посока, разяснява във връзка кабинета „ Габровски “ социологът Кънчо Стойчев пред Радио „ Фокус “. Той посочи, че не става дума за подбора на самия кабинет, а за формулата на кабинета.

„ По-скоро този факт е добре да се разисква, а не самият личен състав на кабинета. Акцент върху личностите, те са значими, само че са значими в различен подтекст. Тази формула би могла да има триумф, възможностите са дребни, само че не бих ги свел до нулата “, уточни социологът. По думите му ПП са настроени да има избори и да не се съобразят с гласа на българския гласоподавател да се сформира кабинет, въпреки и с по-къс небосвод.

„ Считам, че ще бъдат неприятно сюрпризирани при едни нови избори “, означи Стойчев. Той не чака и обрат в позициите на партиите да поддържат кабинет „ Габровски “.

„ Това, което може да се случи в зала е по-скоро игра с кворума или някаква поддръжка от дребна група. Това е теоретично допустимо, само че малко евентуално. И на Движение за права и свободи, и на „ Български възход “ политиката им е да се сформира държавно управление “, счита социологът. Той предвижда, че най-голямата възможност е да отидем на избори през март месец.

„ Те няма да доведат до кой знае каква смяна. Това е силата на демократичния развой, че дава опция на гласоподавателя за препозициониране. Съотношенията в Народното събрание може би няма да са същите, само че ще бъдат сходни. Най-важното е политическите партии да преодолеят партийното си его, да застанат на ясни национални позиции и да жертват партийните си ползи в името на това България да се стабилизира през сложните времена “, акцентира Стойчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР