Това, което днес се случи е, че българската позиция беше

...
Това, което днес се случи е, че българската позиция беше
Коментари Харесай

Петков след дискусията за Западните Балкани: Сега европейците чакат парламентът да даде решението си за РСМ


Това, което през днешния ден се случи е, че българската позиция беше непроменена, беше разбрана и в този момент всички чакат. И европейците чакат българският парламент да даде крайното си решение. Това сподели след края на полемиката в Брюксел за Западните Балкани министър председателят в оставка Кирил Петков.

„ Това, което се очакваше през днешния ден от мен е да кажа имаме ли смяна в позицията или не. Аз обаче споделих, че съм заречен на българските гласоподаватели, на целия български народ, че това решение ще се вземе от Народното събрание и ние като държавно управление, и аз като министър-председател няма да счупя това заричане. Въпреки че имаше в действителност огромни упования и европейците гледаха да видят дали има някаква опция през днешния ден да бъде взето решението, аз си отстоях на думата “, съобщи Петков.

Във връзка с решението на външната комисия в интерес на едно от предложенията Петков сподели, че се надява, че Народното събрание ще направи необятно разискване оптимално бързо, само че това зависи от тях.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР