Това, което депутатите направиха с Конституцията, с основния закон на

...
Това, което депутатите направиха с Конституцията, с основния закон на
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Прекроиха Конституцията, защото ги е страх от Румен Радев

Това, което депутатите направиха с Конституцията, с главния закон на България, е много срамно. Срамен е методът, по който се промени българската Конституция. Тепърва ще забележим по какъв начин ще проработят и обособените текстове, тъй като съгласно мен последните ремонти в нея ще останат с етикет " анти- Радев ".

Това разяснява пред бТВ вицепрезидентът Илияна Йотова. 

Тази Конституция урежда нашите връзки повече от 30 години и с ръка на сърцето би трябвало да признаем, че не се стигна до огромни катаклизми в обществото. Част от тези гаранции са точно в българската Конституция. Не ви ли се коства за по-честно отношение, в случай че фактически след тези 30 година имахме проблеми, да отворим напълно закона, да се свика Велико Народно заседание и още веднъж да се преценяват независимостта на другите власти  у нас, разяснява тя. 

Предишните ремонти в Конституцията бяха повече поради участието ни в Европейски Съюз, просто трябваше да бъдат синфронизирани някои текстове, само че за първи път в този момент има ремонти, които слагат под подозрение независимостта на другите управляващи, в това число и орязване на президентските пълномощия, разяснява тя.

Депутатите не се престрашиха да свикат Велико Народно заседание, тъй като казусът не е в салдото на управляващите, а казусът се споделя " Румен Радев " и страха от него. Не е правилно и не е редно един парламент, който се радва на толкоз невисок рейтинг, да прави сходни промени, разяснява тя.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР