Това, което чухме през последните дни, следва доста по-тревожи стъпки

...
Това, което чухме през последните дни, следва доста по-тревожи стъпки
Коментари Харесай

Любомир Каримански: В години, в които трябва да имаме икономически растеж, академик премиер е несериозно

„ Това, което чухме през последните дни, следва много по-тревожи стъпки по-късно. Тоест бюджетът ще бъде отритнат от Народно събрание. Освен това, в случай че не се промени член 79 от Правилника за активността на Народно събрание – бюджетът не може да бъде вкаран за разглеждане през идващите три месеца. Очаквам някой от народните представители да внесе такова предложение за смяна ”, съобщи Любомир Каримански в студиото на Нова телевизия.

И добави: „ Но по какъв начин наподобява в лицето на хората и обществото – един Министерски съвет, който в този момент е дал своя вот 6,4 % недостиг, след месец и по-малко да стартира цялата процедура с 3 на 100 недостиг. Бюджетът е финансов проект, който отразява политиките на ръководещите. Новият бюджет чия политика ще отрази? ”

Шулева му напомни, че в предходните Народно събрание депутатите „ безусловно брутално влязоха в ремонти на бюджета и сътвориха всички неща, които доведоха до този 6,4-процентен недостиг ”. „ Те си разрешиха прекрояване на бюджета с такива разноски, които доведоха до това положение. Така че – нищо невероятно няма ”.

„ Ситуацията, в която се намираме е доста необикновена. Във всички случаи, съгласно мен, трябват необикновени дейности. Колкото и да не обичам по този начин наречените експертни държавни управления, само че равно отдалечени министри от двете политически сили, може би било най-добре. Но не мисля, че това е допустимо ”, съобщи Шулева.

По думите на Каримански също не е допустимо да се сформира кабинет. „ Особено в годината, и в идващите три години, в които би трябвало да имаме стопански напредък и резистентност, учен да застане отпред на държавното управление е малко несериозно. Още повече – цялото радикализиране посредством политическите лица ще бъде налице единствено след няколко месеца, когато са локалните избори ”, безапелационен е Каримански.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР