Това, което Бойко Борисов направи, е израз на един голям

...
Това, което Бойко Борисов направи, е израз на един голям
Коментари Харесай

От БСП считат, че Борисов го е страх да представи Плана за възстановяване, защото не е компетентен

Това, което Бойко Борисов направи, е израз на един огромен боязън – страхът да се яви в Народното събрание и да показа Плана за възобновяване и развиване. Не имам вяра, че на 21 април той ще пристигна в Народното събрание. Това съобщи аленият народен представител Александър Симов.
Мястото на един министър председател, пък бил и той в оставка, е в Народното събрание и да показа проекта, акцентира Симов.
 Журналист на Свободна Европа: Борисов можеше да даде още по-публична конференция в 7:30 часа идната неделя Журналист на " Свободна Европа ": Борисов можеше да даде още по-публична конференция в 7:30 часа идната неделя
" В 08:33 ч. тази заран (неделя) от пресцентъра на ГЕРБ са изпратили известие, че час по-късно - в 09:30 ч. партията ще даде брифинг п...
Той употребява министри, български жители, с цел да остане по-дълго във властта, включи се и Георги Свиленски пред Нова телевизия, разяснявайки. Свиленски не разяснява какво ще стане, в случай че Борисов не пристигна в Народното събрание в сряда. Искаме да пристигна и да показа проекта – евентуално не може да го показа, добави Свиленски. „ Предполагам просто той няма да може да се оправи с тази задача – по тази причина са всички тези опити да бъде скрити, с цел да не се самоунижи ”, съобщи Свиленски.
Според Свиленски, сега няма ръководещо болшинство и всеки в Народното събрание може да се квалифицира както желае.
Ще забележим дали Борисов ще сформира кабинет или не – дано не слагаме каруцата пред коня. Всички диалози, които ще водим, ще са обществени, даде обещание аленият народен представител и един от най-близките до Корнелия Нинова. А на въпрос дали Нинова към този момент не слага загради пред бъдещо партньорство с „ партиите на протестния избор ” – поради настояването за мораториум върху решенията на концесии от третото държавно управление на Борисов, Свиленски не се съгласи – другите „ се объркали два пъти ”. Само че депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев уточни, че има процедурен проблем – предлагането било част от настояването да се прави комисия по проверка на ръководството на Борисов, което е неопределено процедурно и може да докара до атакуване на решението!
Днес предлагането ще го внесем още веднъж и се надявам да получим поддръжка, сподели въпреки всичко Свиленски, с което може да бъде подложен въпросът дали от Българска социалистическа партия не признават ненапълно аргумента на Цонев.
 Тома Биков: Парламентът е делегитимиран и Борисов няма да пристигна в него Тома Биков: Парламентът е делегитимиран и Борисов няма да пристигна в него
Това Народно заседание към този момент е делегитимирано от актовете, които извърши в двата му работни дни. Това съобщи пред БНР Тома Биков, заместни...
Все още приписвам случилото се на някаква политическа неумелост, съобщи и Симов, който отхвърли, че концепцията не била юридически неиздържано. „ Само че към този момент е късно – има още едно съвещание на Министерския съвет, на което ще бъдат раздавани концесии ”, добави той. Според него, нямало значение по какъв начин ги разпознавали другите хора – гласувалите за Българска социалистическа партия я виждали като партия на митинга. А по въпроса с историческия избирателен неуспех, Симов разяснява, че трябвало да има взор във вътрешността. Според него, нямало чак подобен отлив поради закъснялата поддръжка за втори мандат на президента Румен Радев. Свиленски пък увери, че нямало разделяне по тематиката в Българска социалистическа партия, като сподели, че и за втория мандат на Първанов имало поддръжка по-късно.
Не бихме подкрепили дотация от 1 лев на глас за партиите, минали процентната преграда (1% от гласовете), сподели Свиленски – тъй като по този начин щели партиите да бъдат хвърлени в ръцете на олигарсите. Ако е допустимо да се гласоподава по пощата, като първа стъпка, ще обсъдим – тъй като не е ясно дали е механически допустимо, добави Свиленски.
Изрично Свиленски употребява думата " фантастични " за изказванието на Борисов, че акцията в " Росенец " на Христо Иванов била колаборация с Движение за права и свободи и " прелом ".
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР