Това каза в предаването Лице в лице“ по bTV бившият

...
Това каза в предаването Лице в лице“ по bTV бившият
Коментари Харесай

Бивш шеф на КЕВР: Повечето от мерките, които предлага ЕС, вече са факт у нас

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV някогашният ръководител на КЕВР Станислав Тодоров във връзка предлагането, което пристигна от Европа за таван на облагата на сдруженията, които печелят от продажба на сила.

 

„ Това, което не сме създали е да наложим това обвързване на всички производители на електрическа енергия. В момента единствено държавните го вършат. Препоръката на Европейска комисия е и частните сдружения да го вършат. Това може да стане единствено със закон, по тази причина имаме потребност от устойчиво Народно заседание, което да пази националния интерес и ползите на българските консуматори през тази рецесия “, уверен е той.

 

Според него във връзка с потребителите на газ това, което може да се направи е доста елементарно: „ Първо – може да се вкара стратегия за обезщетения на битовите консуматори, както беше въведена декември предходната година. Второто нещо, което наложително би трябвало да се направи, е втората газова връзка с Гърция да бъде вкарана в употреба допустимо най-скоро “.

 

По негови калкулации единствено за месец септември, заради обстоятелството, че тази газова връзка не съществува България и българският консуматор заплащат 150 млн. повече за газ, в сравнение с биха платили, в случай че тя беше в употреба.

 

Той напомни, че цената на гада от октомври ще падне с 30%, като 20% от тях се дължат точно на интерконектора. „ През ноември, когато към този момент нямаме танкери в полутечен газ от Съединени американски щати, ще се вдигне с 30% “, предизвести обаче той.

 

По думите му колкото по-дългосрочен е договорът, толкоз по-евтин е газът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР