Това каза премиерът в изявление от Брюксел„1/3 от украинската армия

...
Това каза премиерът в изявление от Брюксел„1/3 от украинската армия
Коментари Харесай

Кирил Петков: Млади момчета и от украинска, и от руска страна, в момента умират заради един лидер

Това сподели министър председателят в изказване от Брюксел

„ 1/3 от украинската войска към този момент е унищожена. Европейски Съюз ще излезе с общи дейности, включващи съществени ограничения. Днес не престават диалозите, само че сигурно ще обиден съветската стопанска система и значими хора, взели решението за нашествието на Русия”. Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред български публицисти в Брюксел след присъединяване си в изключителното съвещание на Европейския съвет, отдадено на войната в Украйна пред

Ясно е, че няма да има боен спор НАТО-Русия, както и че несъмнено има броени дни, до момента в който забележим, че Украйна е паднала, сподели още министър председателят. По неговите думи в този миг военни дейности в отбрана на Украйна са невъзможни пред съветската опасност с приложимост на нуклеарно оръжие. Най-жалкото е, че цената, която се заплаща през днешния ден, са едни млади момчета от двете страни, от които едните се бият за страната си, а другите не знаят за какво ги пращат там, разяснява министър председателят.

„ Млади момчета - и от украинска, и от съветска страна, сега умират поради един водач, който седи от другата страна на масата и взима извънредно неверни решения. Руските бойци даже не са знаели, че отиват на боеве - мислели са, че ще вземат участие в учения”, добави Петков. „ В този миг военни дейности са невъзможни. За страдание, той това, което ясно през вчерашния ден сподели, е, че би употребявал нуклеарна интервенция, в случай че някой си разреши да направи военно деяние. Това значи, че кой каквото и да приказва – това няма по какъв начин да се случи. За страдание, военни дейности от НАТО, без значение какво се случва с Украйна... Ние стоим и гледаме в профил с НАТО-вските армии на границата, действително невлизайки по никакъв метод и невлияейки на този развой, само че стопанската система на Русия е доста лимитирана”, разяснява Петков.

„ Беше доста прочувствен диалог, включи се Володимир Зеленски от Украйна и приключи с думите: „ Не знам дали ще ви видя още веднъж, тъй като съм в листа. Едно е да виждаме жертвите, друго е да виждаш някого с въпрос на часове дали ще оцелее”, сподели още българският министър председател за срещата в Брюксел, почнала в четвъртък вечерта.

По думите на премиера никой не си е представял чак толкоз масирана офанзива в Украйна, а позицията на България е била за по-строги ограничения. Лидерите ще работят дружно и против хибридните офанзиви, които се чакат от страна на Русия.

По думите на Петков гръцката газова връзка оттук насетне не е единствено значима, тя става главен приоритет.

„ Ние би трябвало да сме подготвени и за ответни санкции”, акцентира той.

По думите му никоя от европейските страни не се опасява от мигрантската вълна, която ще пристигна от Украйна към Европа.

„ Това не е бежанската вълна, с която сме привикнали. Това са едни европейци, на които преди малко са им взривили летището, това са програмисти, които желаят да има интернет, с цел да работят. И ние, и всички други страни, сме подготвени да посрещнем хората”, сподели още Петков.

След съвещанието на Съвета, на което бяха обсъждани невиждани наказания за Русия, се оказва, че Путин към момента не е поименно назван в тях. Обсъжданите наказания обаче биха блъснали към 70% от съветската стопанска система, сподели ръководителя на Еврокомисията Урсула Фон дер Лайен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР