Това каза пред БНР проф. Румен Кънчев, експерт по международни

...
Това каза пред БНР проф. Румен Кънчев, експерт по международни
Коментари Харесай

Проф. Румен Кънчев: Превъоръжаването на украинската армия ще окаже силно психологическо влияние

Това сподели пред БНР проф. Румен Кънчев, специалист по интернационалните връзки, някогашен заместник-министър на защитата. 

 

И добави, че оценките на експертната общественост са за поврат във въоръжаването на Украйна, което внезапно ще промени тактиката и тактиката на багра. 

 

" Ако това превъоръжаване на украинската войска бъде изпълнено, Украйна ще превъзхожда доста във въоръжение и техника съветската войска ". 

 

Кънчев акцентира, че " Западът непрестанно желае Русия да седне на масата за преговорите и да се завърши с тази ужасна и глупава война ":  

 

" Превъоръжаването на украинската войска ще окаже мощно психическо въздействие. Ако екипажите бъдат добре подготвени да си служат с новата техника, ще настъпи тежка обстановка за съветската войска в Украйна ". 

 

Той оцени като неточност разтеглянето на фронта на такава огромна площ - 1200-1400 км. 

" Украинците ще устоят, те се отбраняват, само че руснаците нямат толкоз жива мощ, която да обучат бързо, с цел да си служи добре с оръжието... Смяната на командващия интервенциите в Украйна с началника на генералния щаб е значим знак.

 

Вътрешнополитически демонстрира, че Владимир Путин се нуждае от поддръжката на армията, че държи армията да стои зад него в тежката вътрешнополитическа обстановка, която ще се изостря с повишаването на жертвите от съветска страна.

 

Във външнополитически проект този ход значи - ние ще водим борбата, до момента в който можем. Поставяме най-високата фигура в армията той да командва интервенциите. На Валерий Герасимов му е сложена задачата да води война до победа. Ситуацията навлиза в тежка ескалация от тази позиция ". 

 

Проф. Румен Кънчев уточни, че редом със ставащото в Украйна американците са съумели да осъществят два мощни софтуерни пробива във военното дело – основали са супер стелт (стратегически бомбардировач) и първата хипер звукова ракета за стратегическата авиация на Съединени американски щати. 

 

" Това основава още по-тежка психическа обстановка върху командването на съветските войски ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР