Това каза по БНТ Татяна Дончева – лидер на „Движение

...
Това каза по БНТ Татяна Дончева – лидер на „Движение
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Рашков е необходим, за да пази от ГЕРБ и преторианците й. Спешно да се смени ВСС и главния прокурор

Това сподели по Българска национална телевизия Татяна Дончева – водач на „ Движение 21 “.

Неизбежно е президентът да си има министри. Първанов си имаше доверени министри. Желев също. Димитър Луджев бе подобен. Калинки има доста и те се дължат на доста фактори. Идват все по необразовани хора и всеки може да си напише биография. Оставете претенциите, това са обективните предпоставки. Политиката е поминък и той се учи доста години. Проблемът не е в момчето, запецнало на трибуната, а в неналичието на самокритика. Защо ни наподобява необичайно, че искания за министри ще има всеки. Трябва д оптимизъм да посрещнем Нова година. Има доста сила новото държавно управление. Трябва да му помогнем, колкото издържи. Важното е посоката да е вярна.

Политическата рецесия е резултат от основни проблеми. Гласуването три път в къс интервал от време сподели,ме в този момент българската нация надвива инстинкта за триене на билетчета,че в този момент ще ни излезе шанса.

Ковид и енергийната рецесия са тежки. Кризата се дефинира от проблемите. Хубаво е, че в този момент има постоянно държавно управление. Важно е по какъв начин държавното управление ще стартира да се оправя.

Ние сме с спечелилите. Нашата групировка бе в близки връзки с Продължаваме промяната. Имаме персонално другарски връзки. Каквото зависи от нас ще помогнем на това ръководство.

Няма да огласям дали желаят поддръжка. Трябва да ни е ясно авансово, че проблемите са доста съществени, доста е мъчно да се направи четворна коалиция. Имах опция да пробутвам иди за такава. След това постоянно сме считали, че елиминиране на ГЕРБ значи обединяване на необятни политически сили от друг набор. Животът наложи тази наша концепция.

Едно е да имаш вярна концепция и практическа реализация. Тези хора са цялостни новаци в политиката, това носи и плюсове и минуси. Трябва да проявим самообладание тези хора в обединението като откъс и като синхрон.

Мога за кажа, че за Слави това ще е финален парламент. Има Такъв Народ няма за какво да влязат. Ако създадат нови политически идеи… само че не съм видяла такива. Основните играчи би трябвало да са удовлетворени в главните неща. Българска социалистическа партия с понижаване на резултата вземат участие в държавно управление. Политическа партия са издърпали основни запаси.

Христо Иванов и Демократична България имат опция да развиват правосъдната промяна, която им е близка на сърцето. Сега въпреки всичко би трябвало да отбележа, че аз и Минчо Спасов в предходните избори имахме за съществена тематика правосъдната промяна и това бе в цялата акция. В политическия живот силата на концепциите се мерят с това дали могат да се наложат в живота. Няма потребност да претендираме за авторство, тъй като в патентното ведомство нищо не се патентова.

Важна част от промяната е махането на Гешев. За да има отмъщение би трябвало да има откриване и доказване. Трябва да има обвинителен състав на страната с различен състав. Няма по какъв начин да разчитаме, че преторианската армия на Бойко ще разкрива техните закононарушения. Политическа партия имат един сериозен експертен капацитет в региона на стопанската система и финансите. Но има доста места, които са им бели. Лобисткият интерес беше в първото решение, който ГЕРБ предложи – да се защитят ползите на гербаджии. Трябва да имаш специалист, който да ти каже това.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР