Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов

...
Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов
Коментари Харесай

2,6 пъти над нормата е замърсен въздухът в София

Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов по отношение на това, че превишаване на фини прахови частици във въздуха в столицата е достигнало равнища до 6 пъти над нормите.

Във връзка с това каква е настоящата информация за въздуха в София съответно, Димов разяснява: „ Информацията е, че станцията в „ Хиподрума “ дава най-високо превишение. То е 2.6 пъти, не приказваме за 6 пъти. Има още няколко станции в София, които дават към 2 пъти превишение за последните 24 часа. Една от аргументите са метеорологичните условия “.

Относно ограниченията, министър Димов разясни, че локалната власт е главната, която би трябвало да взима ограничения в границите на градовете.
„ Но тези ограничения не могат да бъдат взимани бързо, те са дълготрайни. Факт е, че в Столична община от 2011 и до 2016 година се следи непрестанно намаление на подобен вид превишения каквито имаме вчерашния ден. Според законодателството подобен вид превишавания са позволени избран брой. Тук въпросът е какъв брой ги превишаваме “, изясни той.

„ Спрямо 2011 и 2016 година е с доста съществено понижаване, в случай че приказваме за средногодишните концентрации, т.е. какво е било приблизително за годината. Там съвсем всички пунктове в София са под нормата “, сподели още той и разясни, че има два, които са на границата.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР