Това каза Корнелия Нинова, която е в с. Ширково. Разговарях

...
Това каза Корнелия Нинова, която е в с. Ширково. Разговарях
Коментари Харесай

Бсп Иска Да Спре Избиването На Животните!

Това сподели Корнелия Нинова, която е в с. Ширково.

" Разговарях с основния прокурор Сотир Цацаров. Помолих Министерство на вътрешните работи да отдръпват служителите на реда, с цел да не се стига до конфликти.

Пускаме незабавно тъжба до Прокуратурата, с която желаеме прекъсване на заповедта за изтребване на животните. Тук съм с народните представители от района и няма да си тръгнем, до момента в който не се обясни истината ", сподели още тя.

Нинова съобщи, че локалните хора са поискали от нея да се приготви групов иск от тяхно име до български и европейски съдилища. Ще го създадем, поради това, което им е породено, безапелационна е ръководителят на Българска социалистическа партия.

Евтаназирането на животни в ямболското село Шарково сега е спряно. Ветеринарите не могат да влязат в двете останали стопанства в селото с цел да евтаназират животните, защото протестиращите не им разрешават, заяви БНР.

Стопаните настояват че животните са здрави и нямат позитивни проби в стадата. Според условията обаче всички животни би трябвало да бъдат унищожени, изясни съветникът на министъра доктор Янко Иванов.

" Всички заболели, контактни и животни, за които има заплаха да са били в допир с вируса, подлежат на заличаване, тъй като те в един или различен миг могат да заразят други животни, по този начин ще се проточи ", посочи Иванов.

Не е ясно по кое време обстановката ще се успокои. В селото остава да бъдат избити още към 300 животни.

След Воден, Крайново и Странджа, ямболското Шарково е четвъртото село, в което се евтаназират овце и кози поради позитивни проби на болестта чума, доказани във френска референтна лаборатория.

В целия регион към този момент са умъртвени към 3000 овце и кози.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР