Това каза командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, след

...
Това каза командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, след
Коментари Харесай

Вече Се Случва! Бойните Кораби На България Отплават! Черно Море Ври И Кипи! Ще Има Мащабна

Това сподели командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, след формалното изпращане на фрегатата “Дръзки “ на интервенция на Алианса в Средиземно море, съобщи БНР.

По думите му, основаването на непрекъсната група на НАТО в Черноморския район е планувано и предстоящо.

„ В Черноморския район не се основават нови формирования, а ще бъде основана една непрекъсната група като тази в Балтийския район “, сподели контраадмирал Митко Петев. „ Не е нещо, което не е предстоящо, или някакъв резултат на спомагателна договореност “.

Не се чака увеличение на броя на военните кораби в Черно море, сподели още контраадмирал Петев:

„ Военни кораби има постоянно в Черно море. Допълнителните са си в границите на образуването на ученията с визити, само че това е напълно обикновено. Това е планувано, не е нищо изключително “.

Фрегатата „ Дръзки ” от състава на Дивизион патрулни кораби на Военноморски сили ще се включи в интервенцията на НАТО „ Sea Guardian - 2017 ”, заяви пресцентърът на МО.

Военният обред по формалното изпращане на екипажа се организира в пункта за базиране Бургас. На него участваха командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, близки и родственици на екипажа на кораба.

В обръщението си към военнослужещите от състава на фрегатата контраадмирал Митко Петев пожела сполучливо и безаварийно осъществяване на задачата.

Водосвет за здраве и сполучливо корабоплаване на екипажа беше отслужен от отец Стилиян от църквата „ Св. Никола ” – град Черноморец.

На Срещата на върха на НАТО, която се организира през юли 2016 година във Варшава, е взето решение антитерористичната интервенция „ Active Endeavour “ в Средиземно море да се трансформира в интервенция на НАТО за морска сигурност под името „ Sea Guardian “.

Задачите, изпълнявани в интервенцията, са свързани с поддържане на осведомителна информираност в Средиземно море, обезпечаване свободата на корабоплаването и осъществяване на възпиращи дейности по море във връзка с трафика на хора и разпространяването на оръжия за всеобщо заличаване.

Участващите в интервенцията сили правят наблюдаване и надзор на корабоплаването, ескортиране, прекъсване и инспекция на отказали да се разпознават морски съдове.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР