Това хумористично писмо-завеюание, публикувано в британския вестник The Times, събрало

...
Това хумористично писмо-завеюание, публикувано в британския вестник The Times, събрало
Коментари Харесай

Забавното завещание на една майка към нейната дъщеря

 Забавното-завещание-на-една-майка-към-нейната-дъщеря

Това хумористично писмо-завеюание, оповестено в английския вестник The Times, събрало хиляди гледания! Майчинските препоръки на журналистката Кейтлин Моран са изпълнени с комизъм и точни житейски наблюдения.

„ Скъпа Лизи, здравей, мама е. Умрях. Съжалявам, че стана по този начин. Надявам се, че  погребението е минало безпрепятствено – татко ти изпя ли „ Don’t Stop Me Now “ на Queen, когато ковчегът ми беше изпратен в крематориума?

Надявам се, че всички са пели с него и са свирели на мислени китари, както желаех. И са си залепили мустаци като на Фреди Меркюри – това го уговорих в моето „ Желания по отношение на погребението “. Стои на хладилника от 2008 година, годината, в която настинах изключително гадно и се самосъжалявах.

Ето няколко неща, които научих на база своя опит, които могат да ти бъдат потребни в бъдеще. Списъкът е повърхностен, само че не е зле за начало. Освен това ти оставих куп пари от застраховката – тъй че можеш да излезеш и да се забавляваш в eBay тъкмо в този момент, купувайки ретро роклите, които толкоз обичаш. Ти си толкоз красива в тях. Винаги си красива.

Главното е да се постараеш да бъдеш добър човек. Ти към този момент си добър човек, мъничко мое – толкоз добрина има в теб, че сърцето ми се разрушава – и желая да си останеш такава. Продължавай да събираш светлина в себе си. Просто си обещай, че ще сияеш, непрекъснато и непроменяемо, като лампа, излъчваща топла светлина в ъгъла.

Хората ще желаят да се приближат до теб, с цел да се почувстват щастливи и да прочетат нещо под твоите лъчи. Ще блестиш блестящо в свят на мрачевина и бурни сменящи се едно след друго течения и това ще те защищити от терзания отнносно другите неща, които ни опустошават – „ бъди съвременна и готина “, „ бъди по-успешна от всички останали “ или „ бъди слаба “.

Второ – постоянно помни, че в девет от 10 пъти нямаш нервозен срив – просто имаш потребност от чаша чай и бисквитка. Ще се изненадаш какъв брой елементарно бъркаме едното с другото. Дръж на разположение огромна кутия бисквити за всеки случай.

Трето – постоянно премахвай червеите от тротоара и ги поставяй в тревата. Те са имали неприятен ден, изпълзявайки на рисково място, а другояче носят толкоз ползи… за почвата или каквото и да е там (питай баюа си за това, пробвам се да не встъпвам в детайлности тъкмо сега).

Четвърто – изберай за другари тези, които са най-близо до същинското ти аз, тъй като с тях елементарно ще се щегуваш и ще се чувстваш по този начин, като че ли носиш най-хубавия си тоалет, даже и да си единствено по тениска.

Никога не бит някого, който смяташ, че има потребност от усъвършенствания – или някой, който те кара да мислиш, че имащ потребност от усъвършенстване. На света има момчета, които са привлечени от лъчезарни момичета; те ще стоят до тежи ще приказват безшумно в ухото ти, а от думите им насладата постепенно ще се лее от сърцето ти. Книгите за вампирите са истина, скъпа. Забий прът в сърцето им и бягай.

Бъди другар с тялото си. Докато е здрво, в никакъв случай не го приемай като проблем. От време на време нежно прокарвай ръце по краката си и им благодари, че могат да бягат. Сложи ръце на корема си и се наслаждения на това какъв брой е мек и топъл – не се уморявай да се любуваш на света, който тиктака вътре, този необикновен жив часовник – както правех аз, когато те носех под сърцето си и те сънувах всяка нощ.

Тут я гладко перехожу к следующему совету: жизнь делится на ЧУДЕСНЫЕ ВРЕМЕНА, которыми ты будешь наслаждаться, и УЖАСНЫЕ СОБЫТИЯ, которые в будущем превращаются в захватывающие истории и анекдоты. Как бы тяжело тебе ни пришлось, ты сможешь пережить все, если представишь, по какъв начин спустя годы будешь рассказывать об этом друзьям, а они в отговор – восклицать недоверчиво: «НЕТ! НЕ МОЖЕТ БЫТЬ!»

Тук гладко преминавам към идващия съвет: животът е разграничен на ЧУДЕСНИ ВРЕМЕНА, на които ще се наслаждаваш, и УЖАСНИ СЪБИТИЯ, които в бъдеще ще се трансформират във вълнуващи истории и анекдоти. Колкото и да ти е мъчно, можеш да преживееш всичко, в случай че си представиш по какъв начин години по-късно ще разказваш на приятелите си, а те ще възкликнат невярващо: „ НЕ! НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ! “

Малчо, пробвай се да видиш колкото се може повече изгреви и залези. Зарежи всичко, с цел да помиришеш големите рози по пътищата. Винаги вярвай, че можеш да промениш света – даже и да е с нещо малко, тъй като всяко малко нещо чака някой да го промени.

Скитай по пътя на живота като сребърно камъче – дано музиката ти даде мощ и енергия; книгите – стават карти и демонстрират дестинацията. Приемай посетители обилно, в никакъв случай не спирай да обичаш, танцувай в комфортни обувки, приказва с баща и Нанси за мен всеки ден и в никакъв случай, в никакъв случай не започвай да пушиш. Това е като да си купиш комичен дребен змей – той най-после ще порасне и ще изгори къщата ти.

С обич, мама.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР