Това е злокачественият тумор, който искаме да изтръгнем от тялото

...
Това е злокачественият тумор, който искаме да изтръгнем от тялото
Коментари Харесай

Йордан Иванов, ПП-ДБ: Всички политици и магистрати, които са се с...

" Това е злокачественият израстък, който желаеме да изтръгнем от тялото на българската правораздавателна система. Това беше концепцията за измененията в Конституцията. Това желаеме да изтръгнем като проблеми от българската правораздавателна система посредством закона за правосъдната власт и другите закони, които би трябвало да изменим в този момент след Конституцията. Но дано го кажа в прав текст - всички политици, които са се срещали с Божанов, всички магистрати които са се срещали с по този начин наречения Нотариус, би трябвало да бъдат оповестени и би трябвало да бъде обществено това нещо. С Пепи Еврото също. Считам, че българските политици когато вървят по студията, би трябвало да споделят дали са се срещали. Защото това са огромните подозрения. Аз персонално не ги познавам и не съм ги срещал ", безапелационен бе той.

 

Политикът посочи, че Народното събрание одобри краткотрайна комисия, която би трябвало да се заеме с този случай.

" На мен доста ми се желае Никола Минчев като неин ръководител да даде правораздаване, доколкото законът го разрешава, само че има доста ясни пълномощия. Това, което можем да създадем ние, са две неща. Първото е да дадем безспорна гласност на всяка информация по тематиката, и второ - да не заметем случая под килима. Успехът на работата на тази комисия директно зависи от поддръжката на прокуратурата. Без нея комисията няма да може да стигне надалеч. Защото е печален фактът, че би трябвало да бъде изгубен човешки живот, с цел да може да стане прочут този случай. Ако не беше убийството му щяхме ли да стигнем дотук? ", попита реторично Иванов.

 

Той сподели още, че в общественото пространство е било налично неверно разбиране, че ген. Атанасов е получил лист с лица.

 

" Ген. Атанасов получи отчет със напълно тъкмо дефинирани взаимовръзки с съответни лица в другите равнища на правосъдната система, който е с хирургическа акуратност. И тогава, когато способените органи го изискат, те ще го получат. Тук не става дума за една среща, а за плашещо добре проведена скица за напън посредством правосъдната система, и за изнудване. Става въпрос за отчет, където са ясно дефинирани взаимовръзките сред лицата, кой по какъв начин е упражнявал напън, кои лица от правосъдната власт са оказвали поддръжка и прочие. Но това дано способените институции, когато желаят, да дадат гласност. Не мога да разясня нищо повече ", добави националният представител.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР