Това е въздушно-капкова инфекция, която постепенно влиза в рамките на

...
Това е въздушно-капкова инфекция, която постепенно влиза в рамките на
Коментари Харесай

БСП захвана омайна песен за коронавируса

„ Това е въздушно-капкова зараза, която последователно влиза в границите на множеството такива инфекции. Притеснително е, че към нея се основава огромно напрежение. Икономическите последици от COVID-19 ще бъдат доста по-тежки от медицинските последици ”, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов пред БСТВ.

„ Коронавирусът няма нито един от индикаторите, по които да се класира като изключително рискова зараза. Нейни братовчеди са Южноазиатският вирус, както и САРС, които са с доста по-голяма смъртност. Всяка една зараза опира до смъртността - от данните се вижда, че пикът на тази пандемия е минал през март, април и май тази година. ”, разясни националният представител.

Той акцентира, че смъртността се е намалила, само че е повишен броят на позитивните случаи, тъй като есенният интервал е присъщ с повече въздушно-капкови инфекции: „ Не бива да има голямо напрежение измежду хората. Много условия към инфекцията са ясни, към този момент има и подготвени ваксини, които скоро ще се създават. ”

Проф. Михайлов разяснява, че PCR пробата не може да дефинира диагностичното положение на човек: „ PCR е моментна фотография, и то единствено в един ракурс на човешкия организъм. Това, че имаш положителен PCR тест не значи, че си болен и че си заразоносител. PCR не може да каже дали един човек е болен или инфектиран ”. 

Той акцентира, че би трябвало да се внимава, когато се хвърлят тези данни в публичното пространство, тъй като това поражда боязън у хората: „ Нека се поуспокоим и погледнем с действителни очи на обстановката. ”

„ Учуден съм от това, че ръководещите повериха в един шеф на учебно заведение да реши дали учениците ще вървят на учебно заведение или не, и въз основата на 1 случай да се взимат съществени решения, касаещи бъдещото на тези деца. Броят на инфектираните не значи брой на болните. Начинът, по който се отнасяме с тази зараза не е подигравка, а освен това. Щеше да бъде смешно, в случай че не е тъжно ”, сподели проф. Георги Михайлов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР