Това е Стефан, този малък герой е едва на 7

...
Това е Стефан, този малък герой е едва на 7
Коментари Харесай

Да помогнем на Стефчо да проходи!

Това е Стефан, този дребен воин е едвам на 7 години, а към този момент е изправен пред най-голямото тестване в живота си.

След злополука на 1 ноември 2022 година Стефчо получи тежка контузия на гръбначния дирек, в резултат на което изгуби сензитивност и придвижване от гърдите надолу.

Направени са съвещания с лекари-специалисти, както в България, по този начин и в чужбина, съгласно които на този стадий шансът за възобновяване на Стефан е единствено и само в интензивна и ежедневна рехабилитация в профилирана клиника. Направихме изследване на такива и открихме подобаващи в Германия, Словакия и Израел, които разполагат с инсталация и експерти, подобаващи за положението на Стефан, които биха дали резултат. Все още чакаме предложения от Германия и Израел. Офертата от страна на клиниката в Словакия за една сесия (12 дни) е за 13 000 лв., без да включва транспортни разноски. На Стефан ще са му нужни серия от сходни сесии годишно, с цел да има смисъл и резултат лекуването му.

Вече са поръчани специфични протези за крачетата, които да държат ставите изправени и да се избегнат контрактури и затруднения, които са на стойност 1300 лева Необходимо е да се поръчат още два типа протези, с които той да може да бъде изправян поетапно, които възлизат на стойност над 30 000 лева

Тъй като Стефчо ще бъде първокласник през септември, ще би трябвало да се закупи и специфичен стабилизиращ стол, с цел да може да посещава учебно заведение и пребиваването му там да бъде безвредно за неговото положение. Позициониращите столове са на стойност сред 2 000 и 4 000 лева

Това са единствено част от разноските, които ни предстоят и които са ни известни първоначално. За да има късмет да реализираме резултат, това ще бъде обвързвано с съвсем непрестанен поток от финансови средства, с които не разполагаме и които даже няма по какъв начин да предвидим на този стадий.

Стефан е извънредно положително, мъдро и доста самоуверено момче. Въпреки комплицираната и тежка обстановка, в която се намира Стефчо, той не стопира да се усмихва и да мечтае. Мечтите са му колкото " дребни ", толкоз и " огромни ". Той мечтае да рита топка, да гони топчета по земята, да оказва помощ на дядо си в градината, да играе на гоненица и да се катери, както преди. Мечтае да стане пожарникар, с цел да оказва помощ на хора в неволя. Понася всичко доста почтено, доста мъжки и доста умно. Той е един огромен воин, който може да бъде преподавател на нас възрастните и заслужава всичките му фантазии да се осъществен!

Последните месеци, колкото и да бяха сложни за нас, ми демонстрираха, че положителното в този живот съществува! Винаги сме помагали и сме се отзовавали на акции за събиране на средства за сходни дела, само че в този момент животът ни слага от другата страна и то най-важната за нас - идеята детето ни да проходи!

Скъпи другари, ще бъдем признателни на тези от вас, които имат опция да оказват помощ на Стефан, като за задачата сме разкрили дарителска сметка, средствата от която ще бъдат употребявани само и единствено за разноски, свързани с неговото лекуване и повишение качеството му на живот.

Да помогнем на Стефчо да проходи

Дарителска сметка:

IBAN: BG54BPBI81704076504801

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Ивелина Димитрова Златарова

PayPal:

https://paypal.me/helpstefan?country.x=BG&locale.x=bg_BG
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР