Това е служебен кабинет, излъчен от парламента, важно е да

...
Това е служебен кабинет, излъчен от парламента, важно е да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Това е служебен кабинет, излъчен от парламента

Това е длъжностен кабинет, излъчен от Народното събрание, значимо е да разбираме неговата политическа дребнавост, уточни от парламентарната естрада съпредседателят на „ Демократична България “ (ДБ) Христо Иванов. Според него той би трябвало да бъде обсъждан като средство, осигуряващо нужното време.

Въпреки всички сложни взаимни отстъпки, през днешния ден умерено се гласоподава за кабинет на конституционната промяна и рестарта на парламентарната република, добави Иванов. 
-->
На таза постройка е изписано едно мото – „ Съединението прави силата “, което сме престанали да чуваме тук, само че има смисъл да го чуваме – съединяваме гласовете си, с цел да произведем дейности, посочи съпредседателят на Демократична България и народен представител от парламентарната група (ПГ) на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ). Днес ни следва да излъчим изпълнителна власт и е елементарно да се заблудим, че с това деяние ще решим политическа рецесия и затова следва елементарно връщане към парламентарната република, продължи Иванов. 

По думите му решението е доста мъчно за мнозина, тъй като съединението на гласовете стъпва на сложни взаимни отстъпки. Според него това е сигурен знак, че сме надалеч от естественото ръководство на парламентарната република. Политикът акцентира, че рецесията, която би трябвало да решаваме, е рецесия на самия публичен контракт. Причината, уточни Иванов, е, че преходът не е приключен дефинитивно и това се е изродило в „ зловредна корупция “, „ въздействие на путиновия режим “. 

Всичко това докара до тежко публично разделяне, базовият механизъм на републиката беше строшен, изборите стопираха да създават доверие, а Народното събрание се трансформира в полесражение, на което концепцията за компромис се трансформира в дезертиране, посочи съпредседателят на Демократична България. Според него през днешния ден би трябвало да имаме държавно управление, с цел да излезем от това състояние. Ако желаеме решението ни да получи социална поддръжка, би трябвало ясно да разбираме, че никой през днешния ден не идва на власт – нито нашите, нито вашите, че през днешния ден не можем да овластим едно обикновено политическо ръководство, тъй като не разполагаме с запас от социална поддръжка, уточни Христо Иванов. Това, което би трябвало да се направи, съгласно него, е да се възстановява правораздаването в България.

Да, ще го вършим с съперниците си, с които сме водили тежка борба, съобщи депутатът. По думите му не става въпрос за аритметика, а за либерален дълг. Съпредседателят на Демократична България даде обещание, че ще търсят допирни точки и с Българска социалистическа партия. Той изрази подготвеност за диалози и с „ Възраждане “, когато става дума за преразглеждане на публичния контракт.

Конкретно какво значи да решим фундаменталните аргументи за рецесията на публичния контракт – ново начало на правораздаването посредством конституционна промяна, рестарт на регулаторите и институциите за битка с корупцията, консенсус по ключовете детайли на изборния развой, изясни Иванов. По думите му това значи и да бъдат изчистени и осъвременени службите и системата за сигурност. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР