“Това е само началото на спешната помощ по въздуха. Надявам

...
“Това е само началото на спешната помощ по въздуха. Надявам
Коментари Харесай

Първият медицински хеликоптер у нас беше представен днес

“Това е единствено началото на незабавната помощ по въздуха. Надявам се, че то ще бъде сполучливо и след една-две години за нас това ще бъде стандарт, по този начин както е в другите европейски страни “. Това съобщи министър-председателят Николай Денков при представянето на първия хеликоптер за, което се състоя в на авиобазата на „ Гранична полиция “.

Премиерът благодари на Европейската комисия за опускането на финансирането на незабавната помощ по въздуха, дружно със съфинансирането от националния бюджет. Той посочи заслугите на Министерство на здравеопазването, което провежда огромна част от дейностите и занапред поема организацията на потреблението на този хеликоптер, както и на екипа на министъра на превоза Георги Гвоздейков.

Премиерът акад. Денков благодари и на производителите от консорциума „ Леонардо “. „ Имаме техните уверения, че до края на тази година ще можем да се радваме на още две такива високотехнологични машини, с които да спасяваме човешки животи в България “, посочи Денков.

" Създаването на незабавна здравна помощ по...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР