Това е решение на правителството, няма никаква нужда парламентът да

...
Това е решение на правителството, няма никаква нужда парламентът да
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Няма нужда НС за решава за оръжията за Украйна |

Това е решение на държавното управление, няма никаква потребност Народното събрание да взема решение за изпращането на оръжие за Украйна, разяснява депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев в утринния блок на Българска национална телевизия 1.

Той напомни, че " Демократична България " през цялото време имат кардинална позиция по тематиката за изпращането на оръжия в Украйна. 

Ние сме оптимисти, във вторник има съдружен съвет, на който тази тематика ще бъде сложена, добави той.

За " Демократична България " идващият ход е този въпрос да бъде препоръчан на вниманието на националните органи на партията - те са тези, които би трябвало да вземат решение какво се случва с ролята на Демократична България в това ръководство. Целият цивилизационен свят към този момент изпрати военна помощ на Украйна - няма страна, която да не го е направила, сподели Мирчев.

По въпроса дали ще пътува дружно с Корнелия Нинова и  следващата седмица, той съобщи, че такива диалози не са водени. Самият Мирчев добави, че е посетил Одеса и Болград, тъй че е наясно със обстановката в Украйна.

Вчера министър председателят разгласи, че дружно с съдружните си сътрудници ще посети Украйна, с цел да бъде взето решение дали да изпратим военна помощ.

Не сме коментирали промяна на министри поради различията по въпроса за военната помощ, разяснява още Мирчев.

Относно промяната на министъра на защитата Стефан Янев, той съобщи:

" Стефан Янев е открит путинофил, който никога не работеше за ползите на България и времето сподели, че това е било вярно решение. "

Според Мирчев огромният проблем сега е инфлацията.

През идната седмица държавното управление ще излезе с пакет за подкрепяне и антикризисни ограничения, които сега се разискват, уточни той. Мерките ще бъдат много необятни и упованията са да омекотят финансовия удар.

Газът за България към този момент е обезпечен. Ясни са трасетата. Единственият проблем, който се взема решение сега, е цената на доставките и се работи доста интензивно по решаването му, заяви още Мирчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР