Това е регион, в който се наблюдават такива трусове, така

...
Това е регион, в който се наблюдават такива трусове, така
Коментари Харесай

Най-силното земетресение в зоната Кресна, където е и Симитли, е 7,4 по Рихтер

" Това е район, в който се следят такива земетресения, тъй че не е за първи път. За момента - през последните 5 часа има няколко по-силни и това не е точната дума - умерени събития с възможност да бъдат усетени в региона. Най-силното бе с магнитуд 3,9 и бе почувствано в Симитли. Останалите са с магнитуд сред 2,8 и 3,3 и са доста по-слаби, само че са регистрирани от нашата инсталация ".

Това каза Пламена Райкова, главен помощник в департамент " Сеизмология и сеизмично инженерство " към Националния институт по Геофизика, Геодезия и География към Българска академия на науките, пред 24 часа във връзка със серията от земетресения в региона на Симитли.

" Това е роев вид интензивност - при нея следим трусове с почти идентичен магнитуд, които се записват в дребен регион или област. И различен път сме следили сходни, тази интензивност не е нещо извънредно. Още повече става дума за сеизмологична зона " Кресна ", където са следени доста събития с разнообразни магнитуди. Най-силното е било през 1904 година с магнитуд 7,4.

Тя разясни, че серията от трусове от днес не би трябвало да ни тревожат: " За момента това не е нищо извънредно за този регион, той е деен ".

В понеделник седем труса бяха регистрирани в региона на Симитли. Най-силният беше с магнитуд от 3,9 по Рихтер. В 05:08 ч. е записано земетресение от 2,8 по Рихтер на 4 км от Симитли. Следват още два труса - в 09:17 ч. и в 09:42 ч. Единият е 3,3 по Рихтер, а другият - 3,2. И двата са в радиус от 4-5 км от Симитли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР