Това е постижимо, въпреки че според социологическите проучвания около 30

...
Това е постижимо, въпреки че според социологическите проучвания около 30
Коментари Харесай

Президентският Стол На Доналд Тръмп Се Клати Както Никога До Сега!

Това е постижимо, макар че съгласно социологическите изследвания към 30 от изборните съревнования за конгресмени ще бъдат доста оспорвани. Новоизбраните народни представители ще стартират двугодишните си мандати при започване на януари 2019 година

Една трета от Сената

В горната камара на Конгреса има 100 сенатори (по двама от щат) и една трета от тези места се обновяват на всеки две години. Тази година битката ще бъде за 35 сенаторски кресла. Републиканците имат нежна преднина (51-49). Електоралната карта е доста по-неблагоприятна за демократите, тъй като би трябвало да пазят 26 места, шест от които са застрашени. Републиканците, от своя страна, имат да защитят единствено девет места. Сенаторите се избират за шест години и мандатите им стартират също при започване на януари.

Местни избори

Избирателите ще гласоподават на процедура за всички локални събрания (Камарите на представителите и Сенатите на обособените щати), за губернаторите на 36 от общо 50 щата, за доста други постове (кметове, съдии в локални съдилища, шерифи...), както и за редица локални начинания.

Какви са залозите?

Значението на тези избори може да бъде голямо, защото през последните над 150 години президентската партия доста рядко е избягвала углавен избор. Сега републиканците се боят, че може да изгубят контрола върху Конгреса.

Ако демократите станат болшинство в Камарата на представителите, вероятността за започване на процедура по премахване на Доналд Тръмп от президентския пост (импийчмънт) се усилва доста.

Освен това те ще оглавят парламентарните комисии, които, наред с други пълномощия, могат да проверяват съмненията за съглашателство сред предизборния екип на Тръмп и Русия на президентските избори през 2016 година

Ако демократите поемат надзор върху Сената, всички възможни номинации на Доналд Тръмп за Върховния съд, за федералната правосъдна система или за изпълнителни длъжности в администрацията, могат да бъдат блокирани. Сенатът има последната дума по тези президентски кандидатури.

Вот " за " и " срещу " Тръмп

Въпреки че името на Доналд Тръмп не попада върху изборните бюлетини, доста американци възприемат вота като референдум за политиките на президента.

" Не съм вписан в бюлетините, само че в действителност съм, тъй като това е и референдум за мен ", съобщи Тръмп. Той в действителност е наясно, че резултатът от вота на 6 ноември ще бъде решителен за двете последни години от мандата му - с риск от парализа на Конгреса и куп парламентарни следствия против него, в случай че демократите си върнат контрола над Камарата на представителите, блокиране на неговите юридически назначения и даже импийчмънт, в случай че завладяват и Сената.

Съзнавайки заплахата, Тръмп постави старания за активизиране на гласоподавателите и взе участие в манифестации в осем щата за по-малко от седмица (Флорида, Охайо, Джорджия, Индиана, Мисури, Монтана, Тенеси и Западна Вирджиния).

В консервативни щати като Канзас и Южна Каролина, претендентите на Републиканската партия нямат никаква причина да се дистанцират от милиардера, който е доста известен измежду локалния електорат. Но в изборни окръзи, където се води оспорвана борба сред демократи и републиканци, името на президента може да навреди на републиканците. Кандидатите от неговата партия пробват да концентрират акцията си върху солидния стопански напредък, а демократите вършат всичко по силите си да припомнят за противоречивите политики на Тръмп за имиграцията, опазването на здравето и търговията.

По-ниска изборна интензивност

Статистиките демонстрират, че междинните избори не притеглят всеобщо гласоподаватели. По публични данни единствено 41,9 % от гласоподавателите са изпълнили гражданския си дълг през 2014 година. За разлика от това, цели 61,4 % са дали своят вот през 2016 година, когато изборите за Конгрес бяха създадени дружно с президентските. Но тази година изборната интензивност може да бие върховете поради мощната готовност на съперници на Доналд Тръмп, изключително измежду младежите, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР