Това е поредна проява на провокация и подстрекателство. Така историкът

...
Това е поредна проява на провокация и подстрекателство. Така историкът
Коментари Харесай

Профл Пламен Павлов за стрелбата срещу български клуб в РСМ: Гангстерски подход, като че гледаме филмите за мафията

Това е поредна демонстрация на провокация и подстрекаване. Така историкът проф. Пламен Павлов дефинира в предаването " Добро утро, България " на Радио " Фокус " стрелбата с оръжие против българския клуб " Цар Борис III " в Охрид нощес.

" Това единствено по себе си е демонстрация на гангстерски метод, като че гледаме филмите за мафията от 100 години. Остава някой да стартира да стреля с шмайзер по прозорците ни. Това не е естественият разговор сред двете страни и значи, че някой насърчава сходни дейности “, сподели още историкът.

Според него, управляващите в Македония публично осъждат сходни дейности, само че няма никакви действителни дейности. Ако съдим от предходните случаи, официални ограничения ще бъдат подхванати, само че действително няма да се случи нищо. На думи се осъжда проявата, само че на дело тя се толерира. Това приказва за изключителната престореност на македонските управляващи по отношение на България.

Това демонстрира още, че избрани кръгове в страната пречат на разговора на РСМ с България и са против влизането на страната в Европейски Съюз. Чуват се гласове от високи позиции, както и в лицето на опозицията, които целят да отклонят Македония от разумния и път към Европейски Съюз, счита още проф. Павлов.

Според него, това разминаване на думи и каузи демонстрира, че явно там работят непознати ползи. " Немалка част от по този начин нареченият хайлайф е надълбоко обвързван с Москва “ посочи директно историкът. Тези сили намират метод с провокации да бъде взривено обществото.

" България постоянно е подкрепяла РСМ по пътя и към евроинтеграцията, даже когато това е било проблем. Не са били насърчавани прояви на ненавист. Но България трябва да бъде доста по-настойчива и да не гледа толкоз великодушно на сходни прояви в Македония, длъжни сме да настояваме и от Европейски Съюз да не неглижират сходни прояви.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР