Това е плаж Св. Тома, продължение на шофьорския плаж при

...
Това е плаж Св. Тома, продължение на шофьорския плаж при
Коментари Харесай

Свлачището на плажа Св.Тома се укрепва с... курорт

" Това е плаж Св. Тома, продължение на шофьорския плаж при Алепу. Това което виждате на фотографията, по план е брегоукрепване в основите и хотелски комплекс, който да изплати разноските по брегоукрепването ", разкри групата " Бетономорие " на страницата си във Facebook.

Снимката илюстрира поредното строително безсрамие на българския черноморски бряг.   " Подиграват ни се по най-безпардонния метод. Това е фрапантен парадокс на ръководството на страната ни ", разясняват от " Бетономорие ".

Строежът е почнал сякаш за подсилване на брега - регионът е свлачищен. Но проектите на вложителя включват и създаване на курортен комплекс.

" Разрешителното за градеж е издадено на 10 септември 2018 година от кмета на Созопол Панайот Рейзи. Курортът ще бъде терасовиден и ще почва на 30 м от морето, безусловно в самото свлачище. От " Главболгарстрой " обясниха, че ваканционно населено място ще се прави, тъй като другояче нямало как да се изплати инвестицията за подсилване на свлачището - 1 млн. лв. ",  разкри следствие на " Капитал " от януари 2019 година  

На мястото, на което се лее бетон в обилие и пораства следващият първокласен комплекс на първа линия, е снимана последната сцена от паметния български филм  " Орекстър без име ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР