Това е опит да се потуши общественото напрежение, макар че

...
Това е опит да се потуши общественото напрежение, макар че
Коментари Харесай

Доц. Стойчо Стойчев предлага: Нови министри и избори през пролетта

" Това е опит да се потуши публичното напрежение, въпреки че се колебая това да се случи. Протестиращите явно желаят оставката на цялото държавно управление и предварителни избори. Това сподели пред Българска национална телевизия политологът доцент Стойчо Стойчев по отношение на желаните от премиера оставки.

" Тези оставки ще дадат спомагателна мотивация на хората, които са на улицата, да не престават да желаят оставката на Борисов и на цялото държавно управление дружно с него ", счита Стойчев.

Най-добрият вид е, да се смени персонално съставът на Министерския съвет, а болшинството в Народното събрание се ангажира да ползва настояванията на протестиращите, настояванията за съответни политики. Този парламент да изкара мандата си, като приготви едни естествени избори напролет. Ситуацията със длъжностен парламент на президента Радев и насрочване на предварителни избори, ни праща да вършим избори ноември-декември - в пика на вирусната болест. Не виждам за какво да се бърза чак толкоз доста, защото никакъв проблем от тези на протестиращите, които са набелязали, не може да се реши за по-кратко време от три месеца ", изясни Стойчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР