Това е окончателният вариант на кабинета Денков-Габриел, за който са

...
Това е окончателният вариант на кабинета Денков-Габриел, за който са
Коментари Харесай

Бориславова: Няма доверие между двете парламентарни сили, но този кабинет трябва да започне да работи

" Това е окончателният вид на кабинета Денков-Габриел , за който са се съгласили от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Този състав е доста добра стъпка напред за страната , има да реши значително рецесии и задания. Колкото по-бързо проработи, по-добре " това съобщи пред NOVA някогашният народен представител от ПП-ДБ Лена Бориславова.

" Ужасно удовлетворена съм, че Атанас Славов одобри да бъде министър на правораздаването. Поканата пристигна персонално от Кирил Петков, съгласувана е с акад. Денков. Няма доверие сред двете парламентарни сили, само че този кабинет би трябвало да стартира да работи. Тази седмица ще имаме постоянен кабинет ", разгласи Бориславова.

Тя разяснява и тематиката с претенции имунитет на Бойко Борисов.

" Борисов има право да реши какво да прави със личния си имунитет. Призоваваме да бъде подаден непринудено , само че отчитаме обстоятелството, че имунитетите не се дават просто по този начин. Дадени са с причина - с цел да не се упражнява политически напън . Затова когато лицето откаже да го даде, тогава нашата роля е да се мине по парламентарната процедура ", разяснява Бориславова. И дефинира изявлението на Радев при връчването на мандата като " тъжно държание ".

" Подобни ходове водят до уронване на престижа на институциите. Това е отклонение от конституционните правила и политически рационалното държание. Радев влезе в една рамка с основния прокурор и брачната половинка си, тъй като желае да има още служебни държавни управления ", сподели тя.

По думите ѝ има ужасно доста сили, които се пробват да няма постоянно държавно управление . " Виждаме офанзиви от шефа на ДАНС, от президента. Те не желаят да има държавно управление, избират за лични или непознати цели да няма бюджет, да не ни одобряват в еврозоната и да продължава неустойчивостта. Когато съпротивата против постоянно държавно управление е жестока, значи нуждата от него е основна. Затова усъвършенствахме състава, тъй че да се употребява с експертна и политическа поддръжка ", съобщи тя. И добави, че седмица за седмица би трябвало да има явен доклад за дейностите на новия кабинет.

Според нея една от най-тежките рецесии в страната е обвързвана с бюджета и неналичието на предвидимост. " В тази обстановка няма по-подготвен човек, който да работи в това безвремие, от Асен Василев. Не е имало проблеми към неговата номинация. Имаше първични разисквания дали да бъде напълно експертен, само че съгласно мен е хубаво да има политически лица, тъй като по този начин се реализират две неща - носи се политическа отговорност пред гласоподавателите и партийните структури, а тези лица ангажират своите парламентарни групи, с цел да се обезпечи болшинство за минаването на законите, които ще значат, че се прави работа. Мария Габриел е образец за такова лице. Не я познавам и не съм работила с нея, няма по какъв начин да ѝ вярвам , само че щесе веселя да е образец за парламентарна поддръжка ", уточни Бориславова./Дарик

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР