“Това е най-важният мач, много важен за нацията, за България,

...
“Това е най-важният мач, много важен за нацията, за България,
Коментари Харесай

Дерменджиев преди сблъсъка с Унгария: Това е много важен мач за нацията |

“Това е най-важният мач, доста значим за нацията, за България, с цел да може подрастващото потомство да види какво значи едно Европейско състезание, приказвам и за идващия мач. Но в последна сметка е футбол, ние ще се опитаме да създадем максимума, само че същото се отнася и за Унгария ”, съобщи националният селекционер Георги Дерменджиев преди утрешния полуфинален плейоф за присъединяване на Евро 2021, представен от БГНЕС.

“Лъвовете ” посрещат Унгария в четвъртък, 8 октомври, от 21:45 часа на Националния стадион “Васил Левски ”, като при триумф ще се приближат на единствено един мач от присъединяване във финалите на Европейското състезание идващото лято. Той ще бъде против спечелилият от баража сред Исландия и Румъния.

“Настроението в тима е добре, този мач се чака от доста време. Знаете каква е повода, с цел да пристигна тази дата и да го играем тук. Мисля, че тимът е подготвен да изиграе един подобен мач, значимото е на следващия ден на терена какво ще създадат играчите. Естествено, че съм наясно кои ще вземат присъединяване в мача. Наистина напрежението е малко по-голямо и аз се пробвам да го туширам, с цел да избегнем тази страст, която би могла да не ни донесе положително.

Много е добре въобще за футбола, че ще има аудитория. Много е добре, че сме на нашия стадион и без значение какъв % аудитория ще има, мисля, че това ще способства и ще бъде добре за тима. Българският почитател от доста време чака един подобен мач с такава отговорност ”, разяснява Дерменджиев на днешната си конференция.

“Ние сме анализирали безусловно всичко доста пъти, както положителните страни, по този начин и отрицателните неща в последните два мача, и освен тях. Аз желая да се почистват всички недостатъци и да вървим напред. Унгария е един доста добре уравновесен тим, който е в напредък в последните два мача, играят друга скица и ги изиграха доста добре. Искам нашият тим да бъде доста съсредоточен и да не позволява такива неточности, каквито направихме в последните два мача. Това е един мач, в който се допуска, че може да продължения и дузпи, тъй че ние сме подготвени на всичко ”, добави треньорът на България.

Дерменджиев разяснява и рецензиите, който крилото Кирил Десподов получи от почитателите на ЦСКА, откакто подписа контракт с Лудогорец. Десподов е един експерт и където той реши, там ще отиде да играе. Аз се надявам, че в случай че се наложи да влиза да играе за българския народен тим, той ще направи оптималното. Георги Костадинов е капитан на българския народен тим, той е тук, постоянно е необходим и ще помогне доста на тима с наличието си. Филип Кръстев също има травма, сега тренира самостоятелно, само че допускам, че той ще бъде подготвен за другите мачов ”, сподели той.

Самият Костадинов призна, че не се намира в оптимална физическа форма.

“Не съм в съвършена форма, лекарският щаб дава всичко от себе си, с цел да се възстановя допустимо най-бързо. Всеки път атмосферата е отлична в националния тим и има сила, която мисля, че на следващия ден ще се усети на терена. Абсолютно сме наясно с значимостта на този мач, всички знаем, че повече от 10 години толкоз значим мач не сме играли. Всички са пределно стимулирани, само че най-важното е да останем спокойни ”, показа централният халф.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР