Това е моментът“, казва Алекс Уайт и вдига ръцете си

...
Това е моментът“, казва Алекс Уайт и вдига ръцете си
Коментари Харесай

Автономен автомобил се движи по пътищата във Великобритания

„ Това е моментът “, споделя Алекс Уайт и подвига ръцете си от кормилото.Той не извършва необмислен номер, а демонстрира опцията кормуване без ръце на новия модел на Ford – Mustang Mache-e. Колата е първата, която има позволение за придвижване във Англия. Круиз функционалността работи единствено по автомагистрали.
Абсолютно безвредно е, направили сме проби за над 1 милион километра. Колата е на пазара в Съединените щати и Канада от 18 месеца. Имаме към 140 000 клиенти, които я употребяват.
Алекс Уайт – „ Форд “ 

Автомобилът е оборудван със датчици, които наблюдават трафика и пътната маркировка. Разполага с камера на таблото, която следи лидера и го предизвестява, в случай че отклони взор от пътя.Но въпреки всичко макар самостоятелното ръководство, водачът би трябвало да остане внимателен.
Водачите не би трябвало да се разсейват изцяло. Не бива да насочват вниманието си към ястие, пиянство или четене на книга. Трябва да останат душевен ангажирани с шофирането, както биха създали, в случай че физически ръководят автомобила.
доктор Катрин Менън – Университет на Хертфордшир 

Цената на самостоятелната кола е 50 000 паунда плюс месечен абонамент за опцията „ свободни ръце “. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР