Това е много тежък посттравматичен стрес, който остава за цял

...
Това е много тежък посттравматичен стрес, който остава за цял
Коментари Харесай

Психиатър от Пловдив за Георги Николаев: Това е един завършен психопат

" Това е доста тежък посттравматичен стрес, който остава за цялостен живот. Представете си обезобразен човек – с толкоз доста белези. Дори единствено поглеждайки белезите си, той ще претърпява ужаса от тази психотравмена обстановка. Посттравматичният стрес е един доживотен отпечатък ".

Това сподели пред bTV психиатърът от Пловдив Веселин Герев, откакто 18-годишно момиче беше нападнато от приятеля си с макетно ножче и получи повече от 400 шева на порезните си рани.

" Раните ще заздравеят, белезите и посттравматичният стрес ще останат, ще съпътства дамата като нейна сянка “, уточни той.

" Като преглеждам досието на причинителя, това е един приключен умопобъркан. Всички дейности против него в този момент вместо да го усмирят, те ще го разгневят и разярят още повече. Ако той не усети цялата мощ на закона и цялото отрицателно отношение на обществото, резултатът ще бъде безусловно нулев. Промяната зависи от всички нас. Зависи какви ще бъдат експертизите “, сподели още експертът.

" Психопатът се отглежда – първо в фамилията, след това от обществото, толериращо неговите нападателни прояви. Вербалната му експанзия минава във физическа разпра. Когато същият този умопобъркан не бъде смачкан с цялата мощ на закона, това го окрилява да прави същите прояви, а възприятието за безотговорност му дава още повече храброст и смелост да извърши доста по-тежки закононарушения. Докога като общество ще действаме по следствието, а не по първопричината. Ако продължаваме в същия жанр на образование и фамилни полезности, след 20 години животът няма да е търпим – на всеки ъгъл ще дебне по един подобен “, уточни доктор Герев.

Той уточни още, че има и пациенти мъже, които също са жертва на домашно принуждение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР