Това е игра за сериозни мъже. Надявам се да има,

...
Това е игра за сериозни мъже. Надявам се да има,
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Това е игра за сериозни мъже, ГЕРБ им даде цялата власт

Това е игра за съществени мъже. Надявам се да има, тъй като не виждам по какъв начин би могло да се ръководи без ясни правила, постановки и взаимоотношения. ГЕРБ е една остаряла партия, която си разреши да направи безпределно доста взаимни отстъпки. Хубаво би било да има правила тази игра, тъй като другояче няма по какъв начин да стане. Да се надяваме, че ще има съглашение. Това съобщи в предаването " Денят онлайн ” по депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен ръководител на Народно събрание Вежди Рашидов, разяснявайки опцията за съдружно съглашение сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Той изясни и какво би означавало едно съдружно съглашение. " Това са разпоредбите, по които ще се ръководи съдружно. Защото то освен, че е съдружно. ГЕРБ напълно даде опцията те да носят отговорността и да създадат свое държавно управление – като се изключи Мария Габриел, която трябваше да бъде министър председател. Защото дано не забравяме, че ГЕРБ е партията, която победи. Когато толкоз взаимни отстъпки направи една зряла партия като ГЕРБ в името на разсъдъка – би трябвало разсъдъкът да работи. А в името на разсъдъка, България се нуждае от непоклатимост. И всички сме били за това, и ГЕРБ направи всички тези взаимни отстъпки с ясната мисъл, че България би трябвало да има публично държавно управление и хората би трябвало да се успокоят. Защото от ден на ден затъваме в тинята, до която сме стигнали съвсем. Ако това не се споделя компромис – не знам какво друго да е ”, уточни Рашидов.

Депутатът от ГЕРБ изрази вяра, че след лидерската среща в Народно събрание ще има съглашение. " Хубаво е най-сетне да има някакви ясни правила. да се седне на една маса. ГЕРБ вярно желае правила, другояче става безредица и безпорядък. Ние им дадохме цялата власт. Те я пожелаха. Сега да си поемат отговорността. Но не могат да употребяват гласовете на ГЕРБ и да вършат каквото си желаят. Без гласовете на огромната партия ГЕРБ този филм няма да има продължение. Смятам, че би трябвало да се вразумят. Да седнат на една маса и да се схванат като мъже, като почтени хора. Партньорите това вършат – сядат на една маса ”.

Рашидов разяснява и въпроса допустимо ли е водачите да не се схванат и да се отиде към предварителни избори. " Най-лесното са предварителните избори. Ние това го разбрахме. Компромисите са значими и са направени, тъй като страната е по-важна от всичко останало. Трети месец стартира, а ние не сме дали своят вот комисиите, които би трябвало да вкарват законопроекти. Ако това е смяната – доста е неприятно. Пътят не върви добре ”.

Според депутата не може ГЕРБ " да бъде подчинена с извиване на ръце, с цел да ръководи ”. " ГЕРБ е остаряла и опитна партия. И няма по какъв начин да стане това с извиването на ръце. Нито пък аз бих се съгласил. Не може моята победа да е мотив да ми извивате ръцете. Не е почтено, не е хигиенично. Дълбоко се надявам това да завърши, да се разберем и да сложим ясни правила. ГЕРБ няма министри, само че тогава дано да упражнят властта и да си поемат отговорността ”, безапелационен е той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР