Това е едно обикновено семейство от Италия. Те са майка

...
Това е едно обикновено семейство от Италия. Те са майка
Коментари Харесай

Генетична мутация, кръстена на семейство

Това е едно нормално семейство от Италия. Те са майка и две дъщери, като всяка от дъщерите има свое семейство. Въпреки това, има едно нещо, което ги прави разнообразни от всички останали хора: необичаен и неповторим синдром. Шестимата членове на семейство Марсили не изпитват съвсем никаква болежка. 78-годишната Мария Доменико, двете й дъщери Летиция и Мария и техните деца Вирджиния, Лудовико и Бернардо.

 Генетична разновидност, кръстена на семейство independent

Според Летиция Марсили тя стартира да вижда, още в детството си, че има невисок предел на болежка, а нейните съученици даже я назовават " супергърл ". Има няколко случая в фамилията, при които някой чупи кост и даже не схваща. Това даже се случи с нейната стара майка.

Самата Летиция един път навехнала глезена си по време на зимна почивка и върви без проблеми с издут крайник за оставащите 2 седмици от пътуването. Синът й Бернардо един път пада от велосипед и чупи ръката си, само че даже не вижда. Травмата е била открита, когато костта към този момент стартира да зараства. Сестрата на Летиция, Мария, няколко пъти се е изгаряла с горещи питиета и даже не забелязала, а Вирджиния някак си е извадила ръката си и е схванала доста по-късно.

" Ние в действителност изпитваме болежка, само че тя трае единствено няколко секунди ", споделя дамата.

 Генетична разновидност, кръстена на семейство Maria Elena Marsili/facebook.com

Учените били заинтригувани от това събитие. В хода на своето проучване, те са разкрили разновидност в гена ZFHX2. Д-р Джеймс Кокс от университетския лицей в Лондон споделя, че нервната система на членовете на това семейство реагира по метод, който не наподобява на всички останали. " Ако разберем повода за това неявяване на болежка, може би това ще ни помогне да създадем ново потомство болкоуспокояващи ", споделя Кокс.

Междувременно учените нарекоха тази нова генна разновидност, при която човек не реагира на мраз и жега и съвсем не изпитва болежка, Синдромът Марсили, кръстен на това неповторимо семейство.

Във всичко останало фамилията Марсили не се разграничава от другите фамилии. " Сега, когато знаем за нашия синдром, ние сме по-внимателни към себе си. Дори и да беше допустимо, не бих желала да се отърва от тази функционалност. В последна сметка един ден научните проучвания ще доведат до изобретение, което ще даде подтик на науката и ще помогне на човечеството ", сподели Летиция.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР