Това е едно добро събитие. Вероятно премиерите на Гърция и

...
Това е едно добро събитие. Вероятно премиерите на Гърция и
Коментари Харесай

Ген. Попов: Сега е моментът да купим още 8 изтребителя от САЩ, в НАТО ще се реши остава ли постоянно батальонът у нас

" Това е едно положително събитие. Вероятно министър председателите на Гърция и Албания са били поканени, само че не пристигнаха на срещата в София с останалите си четирима сътрудници от България, Северна Македония, Черна гора и Румъния ". Това съобщи някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов пред Българска национална телевизия.

" Няма по какъв начин да си под егидата на НАТО, а батальонът да е под командването на военния министър. От начало се усещаше някакъв боязън, че у нас ще има многонационално формирование, само че даже един човек да има от друга страна в този батальон, ще желае да види знамето си. При идната среща на върха на НАТО ще се реши дали това формирование ще бъде непрекъснато. Донякъде има опрощение от политическия ни хайлайф да се опасява, тъй като сме задоволително подвластни от Русия. Като че ли обаче управниците ни нямат доверие на НАТО, че ще ни помогне за защита от Русия. Въвличане във война е мощно казано. 27 страни оказват помощ на Украйна с въоръжение. Ако те са във боен спор с Русия, значи, че сме в международна война ", сподели още Попов.

" С казуса за нови самолети се занимавам от 2004 година За 8-те изтребителя Ф-16 сме сключили интернационален контракт. Не съм представител на президента, само че в този момент е моментът да купим идващите 8 бройки. Проблемът е, че когато едно държавно управление има мандат от 4 години, няма предпочитание да работи, с цел да не обере идващият кабинет лаврите ", разяснява ген. Константин Попов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР