Това е една война, придобила фарсово-дебилен характер. Тя ще продължи

...
Това е една война, придобила фарсово-дебилен характер. Тя ще продължи
Коментари Харесай

Проф. Киров: Войната между Гешев и Петков ще продължи с променлив интензитет

Това е една война, придобила фарсово-дебилен темперамент. Тя ще продължи с изменчив интензитет. Тези нападки, които прелитат сред Министерски съвет и прокуратурата имат идентичен триумф и от двете страни. Това съобщи в студиото на “Здравей, България” проф. Пламен Киров, учител в СУ по Конституционно право. Според него извиканият на разпит в Прокуратурата министър-председател “ не би трябвало да върви с отрязъци от вестниците, а да вземе досиетата и да отиде при Главния прокурор и да му каже да действа”.

С този ход Гешев се пробва да оцелее. Той прави нещо, което никой различен не може- приканва премиера, разяснява проблема юрист Николай Хаджигенов.

Ако това е капан, министър-председателят самичък влезе в него като няколко пъти обществено съобщи, че знае кои лица са направили най-тежките закононарушения в страната. Като това задължава като Прокуратурата да извърши инспекция, сподели юрист Любомир Рангелов.

Този фарс най-вероятно ще завърши през днешния ден с решението на Конституционния съд, при положение, че министъра на правораздаването може да изиска преустановяване на пълномощията на Главния прокурор, изясни проф. Киров.

По време на диалога сред Иван Гешев и Кирил Петков в петък министър-председателят е споделил избрани имена и обстоятелства, изясни юрист Любомир Рангелов.

Той в този момент желае да се застрахова във законосъобразността като го формализира посредством този диалог, добави още проф. Киров.

По думите на юрист Николай Хаджигенов има формирани производства по тематиките, които са разисквани по време на диалога сред Главния прокурор и министър-председателя. Такива производства има формирани, какви доказателства има по тях ние обаче не знаем, сподели Хаджигенов и отпрати съвет към Кирил Петков да “предложи да бъде свикан Карадайъ да изнесе сведенията за Прокопиев.

Според юрист Хаджигенов, в случай че не престават по същия метод държавното управление и Народното събрание ще умрат. Правосъдната промяна и свалянето на Гешев и Цацаров е залог за оцеляването на властта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР